Ei met bechamelsaus


03-04-2023

Dit recept is eerder gepubliceerd op 03-04-2018


Ei met bechamel


Ei-overschot

Heb je volgende week nog gekookte eieren over dan is dit het ultieme recept.

e maakt met je gekookte eieren ragout van. Erg lekker met tomatenrijst of op een broodje met een salade. 

Maar nog lekkerder is het bij het gekookte witte goud: asperges dus. Samen met gekookt of gebakken aardappelen. Eventueel voor de vleeseters een plak beenham erbij. Tja, een godenmaal zou ik haast zeggen. 


Vadouvan

De bechamel maak jezelf. Dit komt niet uit een pakje. Wanneer je het één keer zelf hebt gemaakt, wil je niet anders meer. De bechamel heb ik op smaak gebracht met vadouvan. Dit is de Franse variant op kerriemengelingen.

 

Lekkerder

Persoonlijk vind ik deze vadouvan lekkerder. Zachter van smaak en delicater. Deze mengeling is ook niet zo loeipittig. 

De smaak komt pas echt tot zijn recht na verhitting. Dit geldt overigens voor alle kerriemengelingen. Verwarming maakt alle smaken wakker. 

Ei met bechamel
Vadouvan

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Verwarming maakt alle smaken wakker. 

Wat heb je nodig?

 


  • 4 gekookte eieren
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1 theelepel vadouvan
  • 250 gram kookroom + eventueel wat water
  • 4 eetlepels geraspte Gruyère 
  • verse witte peper naar smaak
  • snuf geraspte nootmuskaat
  • 15 gram verse bieslook




Zo bereid je het!


  1. Pel de gekookte eieren snijd in stukken. 
  2. Verwarm in een steelpan de boter. Laat smelten maar niet bruin worden. 
  3. Voeg de bloem erbij samen met de vadouvan en roer direct goed door. Er mogen geen klontjes inzitten die krijg je er niet meer uit.
  4. Laat de bloem garen. Je ziet vanzelf dat de massa gaat glanzen. Dan is de bloem gaar.
  5. Verwarm ondertussen in een andere pan de kookroom. Giet de kookroom bij de gare bloem en blijf roeren.
  6. Je merkt dat het gaat binden.
  7. Laat zachtjes pruttelen tot de saus goed is gebonden.
  8. Is het te dik, voeg dan een beetje water toe. Wel laten verwarmen. 
  9. Doe de geraspte kaas erbij en laat smelten. 
  10. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. 
  11. Verdeel de stukken gekookte ei over twee schaaltjes of borden.
  12. Giet de saus erover. 
  13. Hak de bieslook fijn en strooi over de saus. 
  14. En dan....AAN TAFEL. 

Neem contact met ons op

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: