Tofuburgers op Aziatische wijze


28-05-2023

Eerder gepubliceerd 28-05-2013

Tofuburgers op Aziatische wijze


Oud recept

Dit recept stamt dus uit 2013. Destijds was het heel apart om te maken. Het was daarom ook geen hardloper qua kijkers. Het was nog voor de glutenvrije hype. En nu herplaats ik hem, voor diegene die glutenvrij moeten eten voor hun gezondheid. Niet omdat het een hype is.


Lekker

Het is gemaakt met gewone naturel tofu. Tegenwoordig overal te koop. Zelfs in de Lidl. En dat is fijn. Want nu kan je zelf je vleesloze burger maken. Wat is het verschil tussen tahoe en tofu? Behalve de naam niets. Tofu is de Chinese naam en Tahoe is de Indonesische benaming.

 

Rijst

In het recept schrijf ik dat het lekker is met Jasmijnrijst. Maar dat kan je vervangen voor zilvervliesrijst. Of willekeurige andere rijst, maar net wat je zelf lekker vind. Of betaalbaar, dat is ook niet geheel onbelangrijk. Dan kan ik echt de zilvervliesrijst van de Lidl adviseren. En voor alle duidelijkheid. Ik word niet betaald door de Lidl. Ik doe daar graag zelf mijn boodschappen.


Paksoi

De paksoi had ik gestoomd. Het was paksoi Shanghai. Dat is een kleiner soort paksoi. Maar wanneer de gewone paksoi goedkoper is, koop die dan. Zeker wanneer deze uit Nederland komt. Oh ja, de pindasaus had ik zelf gemaakt. En daar heb ik ook een recept voor. Scroll door voor het recept.

Gehaktballetjes met pindasaus - klik.

Tofuburgers

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat is het verschil tussen tahoe en tofu?

Wat heb je nodig?

 


  • 300 gr tofu naturel
  • 2 el pindakaas
  • 4 gekneusde kardemomzaadjes
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogd korianderblad
  • 1 tl gemberpoeder
  • snufje of meer chilipoeder
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 eetlepels gedroogde uien
  • 1 tl trassi
  • 1 ei, om het mengsel te binden
  • rijstebloem
  • 1 ei, dit ei wordt gebruikt om te paneren
  • 2 el zonnebloemolie of kokosolie


Zo bereid je het!


  1. Laat de tofu uitlekken.
  2. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Het hoeft niet voorzichtig de tofu gaat de blender in.
  3. Doe de tofu in een blender of keukenmachine samen met alle andere ingrediënten, behalve de laatste drie ingrediënten, en blend er een mooie massa van.
  4. Vorm er met twee lepels bergjes van. Leg de bergjes op een bord en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  5. Heb je minder tijd dan volstaat 10 minuten in de vriezer ook.
  6. Neem drie diepe borden.
  7. In twee borden strooi je een goede laag rijstebloem, in een ander bord klop je een ei los.
  8. Haal het bord met de bergjes tofu uit de koelkast/vriezer en druk ze tussen je handen in een burgervorm.
  9. Leg in het eerste bord met rijstebloem. Even om en om en wentel de burger daarna door het ei, ook om en om.
  10. Als laatste in het bord met rijstebloem. Klop het meeste rijstebloem er weer af.
  11. Verwarm in een koekenpan de olie en bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.


*Let op dat de olie niet verbrandt. De tofu hoeft niet gaar te worden, maar wel warm. En de korst lichtknapperig. Draai de burgers voorzichtig om tegen het breken.



Neem contact met ons op

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: