omelet met champignons en kidneybonen

Omelet met champignons en kidneybonen

Omelet met champignons en kidneybonen

Snelle maaltijd

Soms zit je toch met je handen in het haar. Wat moet je nou toch weer maken? Dan is zo'n omelet gevuld met groenten ideaal.

De groenten bereid je in een pan. En in de andere pan bak je de omelet.


Overwerken of file

En net wanneer je denkt dat je de omeletten kan bereiden krijg je een app van je partner. Ik moet overwerken of er is een ongeluk gebeurd en sta in de file. Dan zit je gebeiteld met dit recept. Want die ene omelet kan je warm houden in de oven. Of die bak je wanneer je partner binnenstapt. Kan jij vast eten, eventueel. 


Koolhydraatarm eten

Ben je net met een koolhydraatarm dieet begonnen. Laat dan de kidneybonen weg. Voeg eventueel nog wat extra groente toe.



Want die ene omelet kan je warm houden in de oven. 

Omelet met champignons en kidneybonen
Recept is voor 2 personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Noedels met gekookt ei

Zo makkelijk kan je een dagje geen vlees eten. Met gekookt ei heb je snel een volwaardige maaltijd op tafel. Het is nog eens goedkoper ook dan vlees.  

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 punt-paprika's kleur naar eigen keuze
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 theelepel Al Andalus specerijen (zie foto op deze pagina)
  • 1 dopje Sherry-azijn of Balsamico-azijn
  • 1 blikje kidneybonen (Lidl)
  • 4 eieren
  • wat water
  • 2 eetlepels vers gehakte krulpeterselie
  • 2 snufjes chili melange
  • zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie


 

Zo bereid je het!


 

  1. Verwarm de olie in een hapjespan.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Doe bij de olie in de hapjespan en laat glazig bakken.
  4. Pel de teentjes knoflook.
  5. Snijd klein en voeg toe aan de ui. Uitpersen boven de pan kan ook.
  6. Was de paprika's. Halveren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in blokjes en doe bij de ui in de pan. Omscheppen en laat rustig bakken.
  7. Veeg of borstel de champignons schoon.
  8. Snijd in vieren en doe ook in de pan bij de uien. Het vuur mag wat hoger om ze lekker bruin te bakken.
  9. Voeg gelijk de Al Andalus kruiden toe.
  10. Wanneer de champignons lekker bruin zijn. Voeg dan de azijn toe. Laat verdampen. De smaak blijft achter.
  11. Giet het blikje bonen af en doe bij de andere groenten in de pan. Deksel er schuin op en laat rustig warm worden. Houd in de gaten dat het niet aanbakt.
  12. Klop de eieren los in een grote kom samen met het water.
  13. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren. Net als de chili melange.
  14. Verwarm de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel twee omeletten.
  15. Leg de omeletten op twee borden. Verdeel de groenten erover. Maal er naar smaak peper over. 
  16. En dan...AAN TAFEL!





recepten zonder vlees

Dit is niet het enige recept zonder vlees op mijn website. Regelmatig bedenk ik recepten zonder vlees. Ik probeer wat uit en aan de reactie van mijn tafelgenoot weet ik al snel of het in de smaak valt. Hij gaat dan zitten neuriën namelijk. Altijd heel leuk om te horen. 


Klik hier voor het alle andere recepten zonder vlees. 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Recepten pagina


Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.


Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: