Slasaus uit een fles. Wie kent het niet. Lekker en handig. Maar soms krijg ik vragen van is het ook zelf te maken. En ja, dat kan zeker.
Omdat ik op diverse platformen heb geblogd ben ik door mijn oude recepten aan het gaan. Deze kwam ik tegen. Hoe toevallig, precies nadat ik de vraag kreeg of slasaus ook zelf te maken is. Daarom plaats ik hier eerst het recept van de slasaus. Ik heb het gemaakt met een staafmixer. Helemaal makkelijk. Mayonaise kan je ook maken met een staafmixer. Dat weet ik van Joop Braakhekke, die maakte het al in de jaren 80 van de vorige eeuw. Nou ben ik al op leeftijd dus ik weet al die dingen. Soms zie ik het op de socials alsof het nieuw is. Tja, zo gaat dat.
Deze slasaus is niet onbeperkt houdbaar, dat is logisch. Na drie dagen is hij niet meer bruikbaar. Maar ik weet zeker dat hij dan allang op is. Zo lekker heb je nog nooit een slasaus gegeten.
De eitjes heb ik eerst gekookt. Niet lang, want de dooier moet nog vloeibaar blijven. Zoals bekend is slasaus dunner dan mayonaise. Daarom mengt het ook zo lekker door sla of met andere groenten of aardappelen. Ik had het gecombineerd met black eyed peas. Deze slasaus is beperkt houdbaar omdat je het zelf maakt. Zonder conserveermiddelen. Des te meer een reden om het snel op te maken.
Recept is voor meerdere personen of porties.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Deze slasaus is niet onbeperkt houdbaar, dat is logisch.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!