Lekker veggie - vers gehakt - Review

18 - 3 - 2021

Donderdag

Lekker veggie - vers gehakt - Review

Geen vlees eten

Begin maart was het de nationale week zonder vlees. En ja, ik geef het gewoon toe. Deze keer heb ik eraan meegedaan. Dat kost mij geen moeite. Want ik ben geen vegetariër maar een flexitariër. Ik eet eigenlijk alles, vlees, vis en vegetarisch.


Pescotariër

Een pescotariër eet geen vlees, maar alleen vis. In het verleden heb ik dat ook gedaan. Maar langzaamaan is het vlees eten er weer ingeslopen. Omdat het soms gewoon erg lekker is. Een karbonaadje of een lekker balletje gehakt. Stoofvlees maak ik ook regelmatig. Maar evengoed eet ik makkelijk geen vlees. En als ik vlees eet dan het liefst biologisch en met sterren.



Discussie

Dus ik ben bekend met vleesvervangers en gebruik ze zelf ook. Ooit heb ik ook gedacht, goh waarom geven ze het een vleesnaam. Denk aan hamburger of gehaktballetjes. Want het is helemaal niet van vlees gemaakt. Zelf vond ik het ook raar. En tijdens de eerder genoemde week kreeg ik ook een behoorlijk felle reactie onder een bericht van mij op facebook. En dat ging over die benamingen. Daar ging ik over nadenken.

Mijn eigen bevindingen staan onder de foto - lees verder

Lekker veggie gehaktballetjes met spaghetti
Herkenbaarheid

Een hamburger herken je aan de vorm. Toch? Gehakt omdat het vaak een balletje is en een schnitzel is iets met een paneerlaag. Oh en worstjes herken je ook aan de vorm en omdat de inhoud geperst is in een omhulsel. Zover is duidelijk, dacht ik. Een burger gemaakt van linzen, huisgemaakt of gekocht heeft de vorm van een hamburger. Je kan hem linzenburger noemen. Maar het blijft de vorm van een hamburger houden. Oké het is wel duidelijk dat het gemaakt is van linzen, maar toch. Vegetarische gehaktballetjes kan je vega-ballen noemen. Maar de structuur lijkt op gehakt. De worstjes dito. En je kan er dagen en maanden over kletsen. Het gaat om de herkenbaarheid. Wil je mensen over de streep helpen om toch eens een keer een vegetarisch product te proberen. Geef het dan een herkenbare naam. Het moet vermarkt worden tenslotte.


Lekker veggie vers gehakt - no or go

Hier komt dan mijn review over dit product. Ik maakte het pak open en rook eraan. Het rook niet onaangenaam. Omdat ik spaghetti met gehaktballetjes wilde maken, draaide ik er balletjes van. Althans, dat probeerde ik. Eerst had ik het op smaak gebracht, nog wat paneermeel erbij. Goed mengen en toen draaien. Nou dat draaien ging niet echt. Steeds viel het balletje uit elkaar. Wat wel lukte was voorzichtig kneden en duwen tot het een balletje was. Op dat moment stopte ik met de handeling en lag het balletje in de pan. Het bakken ging voorspoedig. Ze hoefde niet gaar te worden. Maar ook voor dit geldt. Lekker laten pruttelen en ze worden nog lekkerder. De balletjes nemen de smaak op van de saus.

Voor ons is dit product een go. Zeker weten dat ik het vaker ga kopen. En de discussies over de benamingen voer ik niet. Ik eet liever.

Wil je meer over de voedingswaarde lezen - klik dan hier.



Nieuwsgierig naar meer reviews. Klik hieronder op één van de foto's en lees lekker verder.

Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen
Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Share by: