Noedels met gekookt ei

Noedels met gekookt ei


Ik ben van mijn geloof gevallen. Wat ik nu ga opbiechten laat jullie van je stoel vallen van verbazing.

Dit heb ik niet geschreven om jullie vast te houden op deze pagina of te bedotten. Er komt ook geen rare aap uit de mouw. Nee joh, zo ben ik niet. Wie ik ook niet was, was die dame die kant-en-klare spullen gebruikte in de keuken. Vorige week ben ik daarvan afgestapt. Ik maakte zelf vaak mijn pindasaus of satésaus. En dat is best makkelijk eerlijk gezegd. Je hebt er niet veel tijd voor nodig ook. Maar ik zag die kleine verpakking in de Jumbo en dacht, toch eens meenemen. Het merk is Wijko. Denk dat de meeste dat merk wel kennen. Het formaat was precies genoeg voor ons tweetjes. Geen overschot die de kliko in gaat. Nee niks ervan. En ik moet bekennen, hij is lekker. Dus ik ben overstag. Dat wil niet zeggen dat ik hem nooit meer zelf maak natuurlijk. Het voordeel daarvan is dat ik hem dan maak naar onze smaak. En niet naar de smaak van de gemiddelde satésaus-liefhebber ;-)


Terug naar de satésaus. Deze is goedgekeurd. Wat ook is goedgekeurd is zijn de biologische noedels van Go-Tan. Zie de foto's hieronder. In één verpakking zitten vier tabletten - zie formaat op de afbeelding. Voor ons tweetjes was drie tabletten voldoende. Zelf doe ik er liever meer groente in.

Maar ik zag die kleine verpakking in de Jumbo en dacht, toch eens meenemen.
Noedels met gekookt ei
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Tunamelt in puntpaprika

Een lekker visrecept. Als bijgerecht of tijdens de lunch. Of lekker met een salade . 


Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 3 tabletten noedels
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 kleine verpakking Wijko satésaus

 

Zo bereid je het!


 

  1. Bereid de noedels zoals aangegeven is op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht.
  2. Kook de eieren hard of zacht. Wat jij lekker vind. Laat ze schrikken onder in koud water.
  3. Verwarm de olie in een wok of bakpan.
  4. Pel en snipper de ui. Doe in de pan bij de olie.
  5. Pel en snipper het teentje knoflook. Doe bij de ui in de pan. Omscheppen en temper de hittebron.
  6. Maak de prei schoon. Snijd in stukjes en doe bij de ui in de pan. Omscheppen en laten garen.
  7. Was de paprika. Halveren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in blokjes en doe bij de ui in de pan.
  8. Snijd van de paksoi de onderkant. Spoel de bladeren en stengels schoon onder de kraan.
  9. Snijd het wit in stukjes en doe bij de groenten in de pan. Omscheppen en zacht laten worden.
  10. Snijd de groene bladeren in repen. Doe dit bij de groenten en laat slinken als spinazie.
  11. Doe gelijk de gare noedels erbij en de satésaus.
  12. Omscheppen. Wanneer het te dik is, voeg dan nog wat het kookvocht toe.
  13. Snijd de gekookte en gepelde eieren in tweeën.
  14. Verdeel de noedels met groenten over twee borden. Leg de gekookte eieren erop.
  15. En dan... AAN TAFEL! 




Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.


Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Recepten pagina


Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.


Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: