Viskoekjes zonder vis

Dag en datum: Maandag 02-11-2020

Viskoekjes zonder vis

Viskoekjes zonder vis


Oud recept

Dit recept recycle ik. Waarom? Omdat het een lekker recept is. Zeker wanneer je liefhebber bent van tofu en vis. Op facebook stond dat het uit 2012 komt. Maar volgens mij is het al ouder. Maakt niet uit toch?!


Persil de Mer

In een viswinkel had ik Persil de Mer ontdekt. Best aan de prijs. Maar het leek mij lekker om visgerechten nog lekkerder mee te maken. En om tofu te verrijken. Dat is goed gelukt.


Wat is het?

Plat vertaald is het: peterselie van de zee. Het is een zeewier variant. Destijds was het nog niet zo gebruikelijk om iets met zeewier te doen. Tegenwoordig is het heel trendy. Vandaar deze viskoekjes in de herhaling.


Tofu of tahoe

Tofu, deze schrijfwijze kennen we. Dat is een verbastering vanuit het Japans. In Indonesië heet het tahoe. 

Wat is het? Het is een sojaproduct en eiwitrijk. Het is gestremde sojamelk.


Destijds was het nog niet zo gebruikelijk om iets met zeewier te doen.

Recept staat onder deze foto.

Viskoekjes zonder vis
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Butterquorn

Een recept met quorn. Ook zonder vlees. Dit was een test van een door mezelf gekocht product. Klik op de link en je weet of het in de smaak viel. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 250 gram tofu
  • ½ ingelegde citroen
  • 1 theelepel persil de la mer of gedroogde zeewier
  • 1 theelepel gedroogde Franse dragon
  • 2 eetlepels paneermeel
  • mespunt knoflookpoeder
  • mespunt uipoeder
  • mespunt selderijzout
  • mespunt serehpoeder
  • mespunt sumak
  • bloem



 

Zo bereid je het!


 

  1. Haal de tofu uit de verpakking en druk voorzichtig zoveel mogelijk vocht eruit.
  2. Snijd in stukken en doe in een keukenmachine of blender.
  3. Verwijder van de ingelegde citroen het vruchtvlees, was de schil en snijd in reepjes. Voeg bij de tofu samen met de overige ingrediënten.
  4. Goed mengen in de keukenmachine. Haal eruit en vorm er balletjes van.
  5. Zet de balletjes 30 minuten in de vriezer.
  6. Strooi de bloem in een diep bord en leg daar de tofuballetjes in. Zorg dat alle kanten bebloemd zijn voor het bakken.
  7. Verwarm het bakvet en maak leg de balletjes in het vet.
  8. druk ze voorzichtig plat met een spatel en bak ze bruin.
  9. Serveer ze met zoete chilisaus.
  10. En dan...AAN TAFEL OF LEKKER SNACKEN!!



Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: