Traybake AGK Aardappelen, Groenten en Kaas

Traybake AGK
Aardappelen, Groenten en Kaas

Oftewel, aardappelen, groenten en kaas uit de oven

Eigenlijk is het flauwekul om dit gerecht traybake te noemen. Maar hé, het staat zo lekker fancy en vooral modern. Want gedeeltelijk zijn de ingrediënten wel bereid in de oven. De bloemkool, de ui en paprika zijn gegaard in de oven. De aardappelen heb ik eerst gestoomd in de magnetron. En er later bijgedaan. De kaas is gelijk met de aardappelen erbij gegaan. Een luie maaltijd dus. Even de groenten schoonmaken. Olie erop en wat kruiden en hup, schuif in de oven. In de tussentijd heb je tijd om een rondje op je hometrainer te doen of zo. Of gewoon om je post door te nemen. Zo makkelijk is dit gerecht. 
Traybake Aardappelen, Groente en Kaas AGK
Maar hé, het staat zo lekker fancy en vooral modern.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Salade met champignons en feta

Een voorgerecht of lunchgerecht. Het kan allebei. Lekker koolhydraatarm voor een keertje.  

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 verpakking stoomaardappelen (Lidl) 
  • ½ bloemkool
  • 2 rode paprika's 
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • vers gemalen peper
  • 150 gram geitenkaas bolletjes
  • 75 gram gorgonzola
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven voor op 220° Celsius
  2. Bereid de aardappelen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  3. Snijd de bloemkool klein en was het. Laat uitlekken.
  4. Pel de ui en snipper hem grof. Leg op de bodem van de ovenschaal. 
  5. Was de paprika's. Verwijder zaad en -lijsten. Snijd in grove stukken. Leg op de ui. 
  6. Verdeel de bloemkool over de ui en paprika. 
  7. Meng de olie met de oregano. Giet dit over de groenten en hussel de groenten goed door. Zorg dat alles is bedekt met de olie.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en de timer op 20 minuten. 
  9. Na die tijd kan de kaas erbij en de gare en gehalveerde aardappelen. 
  10. Maal er peper over en zet de timer op 15 minuten. 
  11. En dan...AAN TAFEL!!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

savory pie with white asparagus
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: