Kip met limoen uit de slowcooker


05-05-2023

Kip met limoen uit de slowcooker



Kippedij

Ik had nog kippedij in de koelkast. Daar wilde ik iets mee. Maar hoe te combineren met spinazie? Het hoe en wat groeide in mijn hoofd. Ik zat nog wat rond te dolen op Facebook. En daar zag ik van een mede-foodblogster het recept.


Foodswap

Ik doe graag mee met foodswaps, dat is hartstikke leuk. Je leert andere bloggers kennen. En soms stap ik uit mijn kook-comfort-zone. Gisteren zag ik van Ingrid Larmoyeur een recept met kip uit de oven.   Klik hier voor haar idee.

 

Marineren

Ingrid had de kip gemarineerd. Marineren maakt het vlees smakelijker en het heeft een natuurlijke voorgaring. Denk aan ceviche van vis. Dan gaar je rauwe vis met citroensap. Dat doet het citroensap. Kip krijgt zo ook een soort van garing, maar dat kan je echt niet eten. Kip moet je bereiden zodat het goed gaar is.

Het kan zijn dat je de smaak van de limoen te overheersend vind. Of vind je dat sowieso niet lekker, gebruik dan 1 limoen.


Slowcooken

Zelf heb ik de kip niet gemarineerd. Waarom niet? Omdat ik het allemaal direct in de slowcooker heb gedaan. Deze keer op high/hoog. Zie foto hieronder. De tijd heb ik gezet op 5 uur.

Kip met limoen uit de slowcooker
Kip met limoen uit de slowcooker
Kip met limoen uit de slowcooker

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Marineren maakt het vlees smakelijker en het heeft een natuurlijke voorgaring.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 kippedijfilets
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 biologische limoenen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano, of flink wat verse oregano
  • vers gemalen zwarte peper
  • 450 gram krielaardappelen
  • 500 gram spinazie
  • 10 zongedroogde tomaten
  • snuf zout





Zo bereid je het!


  1. Leg de kippedijfilets in de slowcooker
  2. Pel de teentjes knoflook.
  3. Snijd in grove stukken en doe ook in de slowcooker
  4. Pel de uien.
  5. Snijd grof en leg ook in de slowcooker.
  6. Pers 1 limoen uit en giet het sap in de slowcooker.
  7. Snijd 1 limoen in vieren en doe ook in de slowcooker.
  8. Was de verse oregano. Haal de blaadjes van de steel en doe in de slowcooker. Of gebruik de gedroogde variant.
  9. Maal er ruim zwarte peper over.
  10. Schil de aardappelen. Wassen en halveren.
  11. Leg ze dan bovenop in de slowcooker.
  12. Schakel je apparaat in op High en de tijd op 5 uur. Voeg eventueel 50 milliliter water toe.
  13. Haal na de tijd alles uit de slowcooker en doe in een ovenschaal. Maar zorg dat er voldoende vocht in de pan achterblijft.
  14. Zelf heb ik de kip met aardappelen nog in de airfryer gezet. Op de kipstand = 200 graden. Tijd was ongeveer 15 minuten. Zo heb de kip nog kleur gekregen.
  15. Doe de spinazie in de slowcooker. Ik heb de Russell op schroeien gezet. Zie foto 2 van het dashboard. De spinazie was snel geslonken. *
  16. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken en doe gelijk met de spinazie in de slowcooker. Het vocht was helemaal opgenomen door de spinazie en de gedroogde tomaten. De achtergebleven kruiden zaten door de spinazie. Breng op smaak met een snuf zout.
  17. En dan...AAN TAFEL!

*Heeft jouw slowcooker deze mogelijkheid niet. Gaar je spinazie op die manier zoals je gewend bent.

Neem contact met ons op

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: