Galette met courgette

14-03-2022

Galette met courgette



Galette met courgette

 Galette met courgette en kaas - niet met vlees

Deze galette viel goed in de smaak bij manlief. Maar ook bij de voormalige culinaire redacteur van de Telegraaf. Want dit recept heeft de krant gehaald. Helaas staat het achter een paywall. Toch geef ik de link << klik hier >> Je kan de aanhef nog wel lezen. En die is de moeite waard. 😊

Tante Fanny

Ik had van Tante Fanny een ronde taartbodem gekocht. Dat lag maar in de koelkast en de ten minste houdbaarheidsdatum was aanstaande volgens de verpakking. Dus die moest op. En aangezien het maandag was, moest het een gerecht zijn zonder vlees. Ook zag ik overal van moestuinierders foto's van courgettes. Dus ik dacht die kunnen wel een recept gebruiken met courgette.

 

Maandag boodschappendag

Laat ik nou altijd een courgette kopen op maandag als ik boodschappen ga doen. Dat was kook technisch voor mezelf weer een inkoppertje vond ik. Courgette en kaas is een heerlijke combinatie Een galette moest het worden. Niet te moeilijk, ook omdat het vakantietijd is. Hup, snel geassembleerd en in de oven ermee.


Groenteslijper

Van de courgette heb ik linten geslepen, met zo'n groentepuntenslijper. Plakjes  snijden met een mes kan ook. Maar ik vond de linten leuk staan. Die linten had ik opgerold en daarop geitenkaasbolletjes. En netjes een rand maken hoeft niet. Het mag min of meer slordig omgevouwen worden. Dan ziet het er ook gelijk homemade uit toch.

Dus ik dacht die kunnen wel een recept gebruiken met courgette.

Galette met courgette
groenteslijper gekocht bij Albert Heijn

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 1 ronde taartbodem - Tante Fanny
  • 3 eetlepels of meer roomkaas
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 courgette
  • 50 gram geitenkaasbolletjes of andere kaas naar eigen smaak
  • nog meer peper




















 

Zo bereid je het!




  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  2. Haal het deeg uit de verpakking en leg op een bakplaat.
  3. Besmeer met de roomkaas en strooi de oregano erover en maal er rijkelijk peper over.
  4. Was de courgette. Verwijder het kroontje en slijp er linten van. Of snijd plakjes.
  5. Rol de linten op en leg op de taartbodem.
  6. Strooi de kaasbolletjes erover. Maal daar ook nog peper over naar smaak.
  7. Zet de bakplaat in de oven en stel de timer in op 20 minuten.
  8. En dan...AAN TAFEL!!!






















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: