Aspergesalade met burrata, ham en doperwten

26-04-2022

Aspergesalade met burrata, ham en doperwten



Aspergesalade met burrata

Aspergesalade met burrata, ham en doperwten


Natuurlijk eet ik nu, in het aspergeseizoen vaak asperges. Het is echt een seizoensgroente en daar profiteer ik van. Deze salade is niet ijskoud. Eerder lauwwarm.

   

Burrata wat is dat

In de Lidl was het weer Italiaanse week geweest. Maar gelukkig was er nog genoeg over. Waaronder burrata. Burrata is mozzarella maar gevuld met room. Je snapt daar wordt alles lekkerder van.

 

Italian way

Dus ik keek eens rond in mijn koelkast en vriezer en ik had precies de juiste ingrediënten om een aspergesalade te maken op de Italian way. Of het echt Italiaans is dat weet ik niet. Maar het staat wel leuk. Het heeft in ieder geval de Italiaanse kleuren. Rood, wit en groen.


Ham

Je kan de ham vervangen voor gedroogde Parmaham. Maar ik heb gekozen voor gekookte ham. Smaakte er prima bij.


Puntpaprika's en tomaten uit de airfryer

Ik had nog rode puntpaprika's en die wilde ik zonder velletje in deze salade hebben. De airfryer staat toch op het aanrecht. In plaats van het velletje te blakeren van de paprika's, heb ik ze 'geroosterd' in de airfryer. Het velletje kwam mooi los.

Aspergesalade met burrata

Burrata is mozzarella maar gevuld met room.

Recept staat onder deze foto.

Aspergesalade met burrata

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 5 ansjovisjes uit olie
  • vers gemalen peper
  • 500 gram witte asperges - mogen ook verspilmenietjes zijn
  • 2 blaadjes laurier
  • snufje zout
  • 200 gram doperwten uit de diepvries of een potje
  • 1 eetlepel (Sherry)-azijn
  • een handvol kleine, zwarte olijven
  • 6 plakjes gekookte ham, smaak of soort naar eigen keuze
  • 1 bol burrata of mozzarella
  • verse basilicumblaadjes naar smaak





















 

Zo bereid je het!




  1. Was de puntpaprika's en droog af. Leg ze in een passend schaaltje en besprenkel met de olie.
  2. Stel de temperatuur van de airfryer in op 145° Celsius en de tijd op 25 minuten.
  3. Check na die tijd of het velletje los is gekomen. Nog niet voldoende, doe ze dan nog een paar minuten terug in de airfryer.
  4. Verpak de puntpaprika's in aluminiumfolie en laat zo afkoelen.
  5. Was de tomaten en halveer ze.
  6. Leg ze in een schaaltje wat past in de airfryer. Besprenkel er olie over.
  7. Leg de ansjovisjes erop en maal de peper erover.
  8. Zet de temperatuur op 120°Celsius en de tijd op 30 minuten.
  9. Breng in een ruime pan, geschikt voor de asperges, water aan de kook met de laurierblaadjes.
  10. Schil in die tussentijd de asperges. Verwijder de onderkanten en kook ze gaar zoals jij ze lekker vind. Zelf kook ik ze ongeveer 10 minuten.
  11. Kook de diepvriesdoperwten gaar.
  12. Verwijder van de puntpaprika's het velletje. Halveer ze en verwijder de zaad en -lijsten. Snijd ze dan in de lengte in repen. Doe in een ruime schaal.
  13. Wanneer de tomaten klaar zijn, doe bij de paprika in de schaal samen met de ansjovis.
  14. Giet de asperges af en de doperwten.
  15. Snijd de asperges in stukken en doe in de grote schaal samen met de doperwten en de olijven.
  16. Doe de azijn erbij en meng de groenten door elkaar.
  17. Leg de gemengde groenten op een serveerschaal.
  18. Leg de ham ernaast.
  19. Halveer de burrata boven de salade en leg erbovenop.
  20. Garneer met basilicumblaadjes
  21. Maal er nog wat peper over.
  22. En dan... AAN DE TAFEL!!!








Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: