Nog zo'n snel gerecht met courgette. Zo op tafel.
Eet meer groenten. Het is goed voor je lichaam en geest. Eet minder vlees. Beter voor het milieu en je lichaam.
Leuk allemaal. Maar soms kom je terecht in een tussenseizoen. Zeker wanneer je net als ik eet volgens het ritme van de seizoenen. Ik weet dat er mensen zijn die zelfs tijdens een hittegolf erwtensoep kunnen eten. Nou ik dus niet. Tenzij het een lichte slasoep met doperwten is. Dat is een hele andere erwtensoep dan die we in de winter eten.
Momenteel vliegen de courgette ons nog om de oren, dus dat eten we dan. Niet dat eten we maar. Nee, dat eten we graag. Althans, ik dus.
Samen met zoete aardappel, wat ook een groente is btw, was het echt een heerlijke maaltijd. Snel klaar ook. Want de courgetti hoeft niet lang te pruttelen. De zoete aardappel heb ik in de oven gepoft. Dat kan een tijdje duren. Heb je nou een magnetron, gebruik die dan. Dat scheelt je al gauw 45 minuten. Dan heb je echt binnen 30 minuten een simpele maar smaakvolle maaltijd op tafel.
Zelf heb ik geitenkaas gebruikt. Vind je dat niet lekker, kies je een andere kaas. Eet wat jij lekker vind. Eten moet fijn zijn. Geen strijd.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.