Kibbeling lekker veggie - review

10 - 3 - 2021

Woensdag

Kibbeling lekker veggie - Review

Geen vlees - geen vis

Geen vlees eten of geen vis. Willen wij dat? Het antwoord is kort. Niet helemaal. Minderen wel. Een goed stuk vis met het juiste MSC keurmerk vinden wij echt lekker. Of tonijn uit blik of pot. En dat geldt ook voor vlees. Liever minder vlees, met sterren en dan ook nog het liefst biologisch dan de plofvariant. Wanneer op de verpakking staat dat er water is toegevoegd, dan koop ik dat dus niet. Je betaald meer, maar dan voor het extra water wat er aan is toegevoegd. En dat water komt eruit wanneer je het bakt. Met als gevolg dat je vlees in plaats van dichtschroeit, ligt te sudderen in zijn eigen ingespoten vocht.


Veggie hier - veggie daar

Dus ik ga op zoek naar goede vervangers voor the real thing. En in mijn speurtocht zag ik in de Jumbo Lekker Veggie kibbeling. Nou vinden wij de echte kibbeling lekker. Maar ja, het is soms echt te vet. Dus hup, ff scannen en in de koeltas ermee.


Airfryer

Natuurlijk wilde ik het opwarmen in de airfryer. Nou laat dat geen probleem zijn. Zo'n 8 minuten op 180 graden en ze zijn gloeiend heet van binnen en van buiten. Maar zijn ze knapperig?

Kibbeling Lekker Veggie  review
Krokant jasje

Iedereen die wel eens gebakken kibbeling of een lekkerbekje heeft gegeten kent het knapperige jasje. En ook dat je voorzichtig moet zijn. Want het is bloedheet. En de inhoud zo lekker zacht en ook loeiheet. Dat dan weer wel. Toen we ze gingen eten was daar de eerste teleurstelling. Totaal niet knapperig. Vanbinnen wel loeiheet, maar ook draderig. Nou snap ik ook wel dat het moeilijk is om de structuur gelijk te maken aan de kibbeling van vis. En de vraag is ook of je dat moet willen. Maar als je vlees- of visverlaters wilt overtuigen, lukt dat met dit product niet wat mij betreft. Maar laat je niet weerhouden om het zelf te proberen. Mijn mening is ook maar een eigen mening. Wie weet vind jij ze wel ontzettend lekker en een goede vervanging. Smaken verschillen tenslotte en dat mag ook. Voor mij blijft er nog genoeg over. Voedingscoach B-Young schreef een blog over visvervangers. Zij gaat dieper in over de voedingswaarde maar verteld ook eerlijk welke ze het lekkerst vind. Klik hier en lees het blog van Brigitte.


Ravigottesaus

Of remouladesaus. Hoe je het noemt het was lekker. Het is voor mij precies de saus die kibbeling nodig heeft. Ja waarom? Nou omdat kibbeling met saus gewoon lekkerder smaakt. Het is wel mijn versie van die saus. Waarschijnlijk komt het niet in de buurt van de echte. Maar lekker was het wel. Deze is zonder kappertjes, omdat ik ze niet huis had. Deze saus maakte in ieder geval veel goed.



Wat heb je nodig?

3 eetlepels mayonaise

1 eetlepel crème fraîche

1 grote augurk of 4 cornicons

½ eetlepel gedroogde dille

sap van een halve citroen

1 eetlepel gehakte platte peterselie

vers gemalen peper



Zo maak je het!

Meng de mayonaise met de crème fraîche. Snijd augurk of cornicons fijn en in de kom bij de mayonaise. Doe daar ook de gedroogde dille bij, sap van de citroen, de platte peterselie en de vers gemalen peper. Goed mengen. Proeven of jij het lekker vind. Goedgekeurd! Eten maar.

 

Alhoewel ik duidelijk vertel dat ik dit product zelf heb gekocht zet ik hier voor alle zekerheid dat dit artikel niet gesponsord is. Dit product heb ik zelf gekocht en betaald. Dit artikel is dus geen samenwerking met dit product. #nospon

Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen
Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Share by: