Frittata met groene asperges

Frittata met groene asperges

Frittata met groene asperges


Uit armoede ontstaan

Naar het schijnt is dit gerecht uit armoede ontstaan in Italië. En wat een zegen is het eigenlijk. Zelf maak ik het geregeld. Want wij zijn dol op eieren, kaas en groenten. 


Groene asperges

Deze groente is vaak het hele jaar te koop. Dan koop ik het niet. Want ik kook graag seizoensgericht. Deze asperges had ik gekocht in de Lidl. Ze kwamen uit Italië. Lekker van dichterbij dan die uit overzeese gebieden. 


Kipster ei

In dit gerecht zit ei. En ook de eieren koop ik in de Lidl. Het is het kipster ei. Een leuk weetje las ik onderlaatst op de site of in de folder van deze prijsvechter. De kippen eten het oude brood op die achterblijft in de supermarkten. Eerst wordt dat brood voor weinig in de verspilmeniet- bakken gelegd. Zo heb ik regelmatig een heel brood voor 25 cent. Maar wanneer het niet verkocht wordt krijgen de kipsterdames dit te eten. Helemaal circulair du.


Koolhydraatarm

Ik heb bij deze frittata geen koolhydraten gegeten. Zo nu en dan las ik een balansdag in. Op zo'n dag eet ik 's avonds een koolhydraatarm gerecht.

 Naar het schijnt is dit gerecht uit armoede ontstaan in Italië.

Recept staat onder deze foto.

Frittata met groene asperges
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Pulled chicken barbacoa met zoete aardappel en gekookte bloemkool

Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 4 eieren (ik had biologisch en vrije uitloop eieren)
  • 125 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 rode zoete puntpaprika, in stukjes
  • ¾ eetlepel gedroogde rozemarijn
  • ¾ eetlepel gedroogde salie
  • ¾ eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram kleine groene asperges
  • vers gemalen peper


 

Zo bereid je het!


 

  1. Verwarm de oven voor op 175°Celsius. 
  2. Klop de eieren los in een ruime kom. 
  3. Meng de crème fraîche en de kaas erdoor. 
  4. Doe dan ui, paprika en kruiden erdoor. 
  5. Giet dit mengel in een ovenschaal die je met wat olie hebt ingevet. 
  6. Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Leg ze in het eimengsel zoals jij het leuk vind. Ik vond het leuk om ze als soldaatjes min of meer in gelid te leggen. 
  7. Maal er naar smaak peper over. 
  8. Zet de schaal in de oven en stel de timer in op 20 minuten. Check na die tijd of het ei gaar is. 
  9. En dan...AAN TAFEL!!




P.S. Dit kan je ook goed in de Airfryer bereiden. Pas de schaal aan, aan de maat van de fryer. En hanteer dezelfde temperatuur en tijd. Voorverwarmen hoeft niet. Je zal het in twee keer moeten bereiden. Maar dan blijft het lekker warm.

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: