Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee.
Naar het schijnt is dit gerecht uit armoede ontstaan in Italië. En wat een zegen is het eigenlijk. Zelf maak ik het geregeld. Want wij zijn dol op eieren, kaas en groenten.
Deze groente is vaak het hele jaar te koop. Dan koop ik het niet. Want ik kook graag seizoensgericht. Deze asperges had ik gekocht in de Lidl. Ze kwamen uit Italië. Lekker van dichterbij dan die uit overzeese gebieden.
In dit gerecht zit ei. En ook de eieren koop ik in de Lidl. Het is het kipster ei. Een leuk weetje las ik onderlaatst op de site of in de folder van deze prijsvechter. De kippen eten het oude brood op die achterblijft in de supermarkten. Eerst wordt dat brood voor weinig in de verspilmeniet- bakken gelegd. Zo heb ik regelmatig een heel brood voor 25 cent. Maar wanneer het niet verkocht wordt krijgen de kipsterdames dit te eten. Helemaal circulair du.
Ik heb bij deze frittata geen koolhydraten gegeten. Zo nu en dan las ik een balansdag in. Op zo'n dag eet ik 's avonds een koolhydraatarm gerecht.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
P.S. Dit kan je ook goed in de Airfryer bereiden. Pas de schaal aan, aan de maat van de fryer. En hanteer dezelfde temperatuur en tijd. Voorverwarmen hoeft niet. Je zal het in twee keer moeten bereiden. Maar dan blijft het lekker warm.