Frittata met spinazie en chorizo - foodblogswap

27-07-2021

Frittata met spinazie en chorizo - Foodblogswap



Frittata met spinazie en chorizo - Foodblogswap

Frittata met spinazie en chorizo - Foodblogswap


Uitdaging

Ik vond dat ik toe was aan een uitdaging. Meedoen met de foodblogswap. Met deze swap wordt je gekoppeld aan een andere foodblogger en dan ga je op zoek naar een lekker recept. Zelf vind ik dat spannend, want soms begrijp ik de regels niet zo goed. Ligt vaak aan mij.


Recept zoeken

Zelf ben ik niet van het volgen van een recept. Meestal koop ik groenten en andere ingrediënten. Zoek iedere dag naar wat ik wil eten en ga aan de slag. Zelden is dit geïnspireerd op een recept van anderen. En als de inspiratie komt, geef ik er altijd mijn eigen draai aan.

 

Pienskeuken

In de groep foodbloggers op facebook werd ik gekoppeld aan Pienskeuken. Dat werd zoeken dus. Wat een leuke, overzichtelijke en mooie site heeft Paulien. Al snel kwam ik haar versie van frittata met spinazie tegen. En hoe toevallig dat de spinazie in de aanbieding was in de Lidl. Dat kon geen toeval zijn. Gerookte zalm had ik geen zin in, want daar moest ik voor naar de visboer. En dat ging met niet lukken. Dus moest ik een oplossing bedenken om de pit en het rokerige in het gerecht te krijgen.   


Veel groenten

Man en ik houden van groenten en dat mag best veel zijn. Spinazie slinkt als een malle dus heb ik het aangevuld met een rode puntpaprika. En omdat de chorizo maar 25 gram was, heb ik bovenop gorgonzola gelegd voordat het de oven inging. Paulien, bedankt voor je inspiratie!

Paulien, bedankt voor je inspiratie! 

Recept staat onder deze foto.

Frittata met spinazie en chorizo - foodblogswap

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram chorizo kleingesneden
  • 450 gram verse spinazie
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels water
  • snufje zout
  • verse peper uit de molen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 50 gram gorgonzola


















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm je oven vast voor op 180°Celsius.
  2. Verwarm 1 eetlepel van de olie in een ruime koekenpan.
  3. Pel en snipper de uien en doe bij de olie in de pan. Laat op getemperde temperatuur glazig bakken.
  4. Pel en snipper het teentje knoflook. Doe bij de ui.
  5. Doe ook direct de chorizo erbij.
  6. Wanneer de ui glazig en zacht is, voeg dan in gedeelte de spinazie erbij. Laat rustig slinken en gaar worden.
  7. Was de paprika. Halveren en verwijder dan het zaad en de -lijsten. Snijd in niet te kleine stukken en doe bij de spinazie. Laat warm worden.
  8. Wanneer de spinazie gaar is en de paprika zacht, schep de groenten dan in een zeef en druk er zoveel mogelijk water uit.
  9. Schep de uitgelekte groenten uit de zeef op een snijplank en snijd met twee messen fijner. Of doe in een keukenmachine. Pas op dat het geen babyvoeding wordt. 😉
  10. Breek de eireren boven een ruime kom. Voeg het water toe en het zout en klop de eieren los.
  11. Meng het groentemengsel erdoor evenals de verse peper.
  12. Verwarm de koekenpan met de andere eetlepel olie.
  13. Giet dan het ei-groentemengsel in de pan. Strooi de gedroogde oregano erover en verdeel de gorgonzola.
  14. Wanneer de onderkant vast is geworden, zet de pan dan nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. *
  15. En dan.... Aan tafel!


* Heb je geen ovenvaste koekenpan. Giet dan direct het ei-groentemengsel in een ovenschaal. Doe de kaas en oregano erop en zet 25 minuten in de oven.














Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: