Venkelsalade met tonijn op Turks brood

24-03-2022

Venkelsalade met tonijn



Venkelsalade met tonijn op Turks brood

 Venkelsalade met tonijn op Turks brood


Op zaterdag eten wij vaak een broodmaaltijd. Niet altijd. Soms kook ik uitgebreider dan doordeweeks. Nou promoot ik vrijdag visdag, maar evengoed kan je vis ook op zaterdag eten.   

Salade

Onlangs op een zaterdag had ik zin in een salade, met venkel en tonijn. Maar wat erbij? Brood en dat kwam goed uit. Met een Turks brood doen wij twee dagen. Dat betekent dat ik nog een halve in de vriezer had.

 

Porties

Brood snijd ik meestal al in porties voor ik het invries. Dan kan ik precies voldoende laten ontdooien. Ik weet dat het beter is om volkoren brood te eten. En dat doen we ook iedere dag tussen de middag. Maar soms is wit brood gewoon lekker.


Vezels in de salade

Deze salade bevat vezels van de groente. Dit is echt een maaltijdsalade met veel groenten. Dus ik hoefde me geen zorgen te maken dat ik te weinig vezels binnen zou krijgen.

 Dit is echt een maaltijdsalade met veel groenten.

Recept staat onder deze foto.

Venkelsalade met tonijn op Turks brood

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 2 venkelknollen
  • snufje zout
  • 3 kleine smaakpaprika's
  • ½ komkommer
  • ½ krop frisee sla
  • klein gekookte biet
  • 10 smaaktomaten
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 3 eetlepels olie
  • ¼ bosje bieslook
  • 1 eetlepel dille
  • ½ Turks brood
  • 1 pot of blik lijn-gevangen tonijn




















 

Zo bereid je het!




  1. Verwijder van de venkelknollen de bovenkant en een stukje van de stronk. Als de buitenste bladeren lelijk verwijder die dan ook.
  2. Bewaar het venkelgroen.
  3. Was de venkel en snijd op een keukenschaaf in dunne plakken.
  4. Doe de plakken in een kom. Strooi het zout erover en meng goed door. Kneed, voorzichtig,  de venkel een beetje. Het is meer masseren eigenlijk.
  5. Zet de kom weg en herhaal het kneden en mengen nog een paar keer. Dit kan gerust een uurtje van te voren.
  6. Was de paprika's. Halveren en verwijder het zaad en de lijsten. Snijd in repen en dan in blokjes. Doe bij de venkel.
  7. Was de komkommer. Drogen en snijd overlangs in vier plakken. Snijd dan in repen, en de repen in blokjes. Doe bij de venkel.
  8. Was de frisee sla. Maak het droog, scheur in stukken en doe ook bij de venkel.
  9. Snijd de biet in blokjes en doe ook bij de venkel.
  10. Was de tomaten, drogen en snijd in wedges. Doe bij de venkel.
  11. Meng alles voorzichtig door.
  12. Voeg het azijn toe evenals de olie.
  13. Snijd de bieslook fijn en ook de dille.
  14. Doe in de kom bij de groenten. Omscheppen en laten staan.
  15. Snijd het Turks brood in stukken en halveer deze.
  16. Leg het brood op twee borden.
  17. Verdeel de salade over het brood op de borden.
  18. Verdeel dan de tonijn erover.
  19. En dan...AAN TAFEL!!







Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: