Spaghetti met gehaktballetjes en saus uit de slowcooker

04-11-2020


Spaghetti met gehaktballetjes en saus uit de slowcooker


Slowcooker

De slowcooker heb ik bewust op het aanrecht gezet. Dan weet ik zeker dat ik hem regelmatig ga gebruiken. Hij staat niet in de weg. Vorige week heb ik er boerenkoolstamppot in bereid en dat was echt lekker. Afgelopen weekend pompoensoep en gisteren stoofperen.


Tomatensaus

De tomatensaus heb ik niet in de slowcooker gedaan. Die heb ik eerder gemaakt. De tomatenoogst was zo groot dat ik er passata van heb gemaakt. Stelt niets voor. Ui snipperen, aanzetten in wat olie. Ondertussen tomaten wassen en in stukken snijden. Die doe je in de pan bij de ui, samen met wat verse tijm, oregano, Rozemarijn en lavas. Dat heb ik in mijn tuin. Dan laat je het pruttelen tot de tomaten zacht zijn. Fijn maken met de staafmixer. En dan door een bolzeef gieten en wrijven met een houten of kunststof lepel. Vergeet niet de onderkant van de zeef schoon te schrapen. Dat moet je niet weggooien. De saus verdeel je over bakjes of diepvrieszakjes en dan in de vriezer. Dus ik had twee zakjes in de vriezer.


De bevroren passata

Heb ik in de slowcooker gedaan en de schakelaar op low gezet. Zo kon de passata langzaamaan ontdooien.


Ondertussen

Heb ik eerst de champignons schoongemaakt en bij de passata in de slowcooker gedaan. Toen waren de balletjes aan de beurt. Daar heb ik nog een filmpje van gemaakt. Die staat verderop deze pagina.

Vergeet niet de onderkant van de zeef schoon te schrapen. Dat moet je niet weggooien.

Recept staat onder deze foto.

Spaghetti met gehaktballetjes en saus uit de slowcooker
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Cottage pie uit de slowcooker en de Airfryer

Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 500 gram huisgemaakte passata of uit de winkel
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram biologische rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 á 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper naar smaak
  • 140 gram spaghetti
  • 2 eetlepels geraspte kaas




 

Zo bereid je het!


 

  1. Doe de passata in de slowcooker en zet de knop op low.
  2. Veeg of borstel de champignons schoon.
  3. Doe de olie in de pan en bak de champignons aan. Doe zonder de olie bij de passata.
  4. Maak terwijl de champignons bakken de gehaktballetjes. Bak die in het achtergebleven vet van de champignons.
  5. Wanneer de balletjes zijn aangebraden. Doe ze dan in de slowcooker. Zet de knop op medium en laat zo ongeveer 2 uur staan.
  6. Kook de spaghetti gaar volgens voorschrift van de verpakking.
  7. Afgieten en over 2 borden verdelen.
  8. Verdeel de saus en rasp er naar smaak kaas over.
  9. En dan...AAN TAFEL!



Ben jij ook zo dol op pasta in wat vorm dan ook?

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: