Opperdoezer aardappelsalade

26-08-2022

Dit recept is eerder geplaatst op een ander blog op 31 juli 2017

Oppendoezer aardappelsalade


Opperdoezer

Het is weer Opperdoezer aardappelen tijd. Ik maakte er een lekkere aardappelsalade mee met sardientjes uit blik.

Opperdoezer aardappelen zijn niet zomaar aardappelen. Het is een speciaal ras. Deze aardappelen worden alleen geteeld in een gebied rond het dorp Opperdoes.


AOP Keurmerk

Opperdoezer aardappelen zijn in Nederland de enige aardappel met AOP keurmerk. Dat keurmerk staat ook op de verpakking. Wanneer je Opperdoezer aardappelen koopt let dan op dit keurmerk. Staat het er niet op, dan komen deze aardappelen niet uit de Opperdoes streek. Feitelijk mogen ze dan ook de naam Opperdoes niet dragen. Die naam is alleen voorbehouden aan aardappelen die geteeld en geoogst worden in Noord-Holland dan in de streek rond Opperdoes. 


Seizoensproduct

De aardappelen hebben een ronde vorm en vele ogen. Kook ze in de schil, dan zijn ze makkelijk te pellen. Deze aardappelen zijn niet het hele jaar verkrijgbaar. Geniet er dus van. 


Lekker met vis maar ook met...

Ik combineerde deze heerlijke aardappel met dille en sardientjes uit blik. Maar je kan ook kiezen voor gekookte eieren, (geiten-)kaas, gerookte makreel of tonijn. Ook gerookte kip zal hier lekker bij smaken. 

Opperdoezer aardappelen zijn in Nederland de enige aardappel met AOP keurmerk. Dat keurmerk staat ook op de verpakking.



Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 4 grote of 8 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel mosterd (smaak naar keuze)
  • 1 eetlepel (Sherry-)azijn
  • 3 eetlepels oliewitte peper
  • 1 bosje radijs
  • halve komkommer
  • 4 oranje smaakpaprika's
  • 1 avocado
  • 1 Coeur du Boeuf tomaat of twee grote tomaten
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 2 blikjes sardientjes op olie met citroen


Hoe bereid je het!


  1. Schrap de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook gaar in kokend water. Ongeveer 12 tot 15 minuten.
  2. Maak de dressing met de mosterd, azijn en olie.
  3. Zodra de aardappelen gaar zijn en afgegoten, gelijk mengen met de dressing. Laat ze zo afkoelen. Roer zo nu en dan voorzichtig om.
  4. Was de radijsjes en haal van het groen. Verwijder de worteltjes en snijd dan de radijzen in vieren. Doe bij de aardappelen.
  5. Snijd de komkommer in stukjes en doe ook bij de aardappelen.
  6. Was de paprika's. Verwijder de steelaanzet en halveer ze dan. Verwijder zaad- en lijsten. Snijd dan de paprika's in stukjes. Doe ook bij de aardappelen.
  7. Halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil. Snijd dan het vruchtvlees in stukken. Doe bij de aardappelen.
  8. Was de tomaat. Snijd dan in plakken en de plakken in blokjes. Doe bij de aardappelen.
  9. Schep de salade steeds voorzichtig om. Zorg dat de aardappelen heel blijven.
  10. Snijd de dille en bieslook fijn en meng door salade.
  11. Verdeel de salade over twee borden.
  12. Leg op ieder bord de inhoud van een blikje met sardientjes. Eventueel een schepje van de olie over de salade schenken.
  13. Garneer met de dille. 
  14. En dan...AAN TAFEL.


Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Opperdoezer aardappelsalade

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: