Ik had eigenlijk B-B met R in gedachten. En wat is B-B met R zal je misschien denken? Dat ga ik je uitleggen.
Dat is Bruine Bonen met Rijst. Het is van oorsprong een Surinaams gerecht. Ik heb er een Mediterraanse twist aan gegeven. Met de Bulgur in plaats van rijst en de specerijenmengeling Al Andalus. Dus eigenlijk is het B-B met B.
Het is niet zo pittig. Dat betekend dat het voor iedereen te eten is. Ook voor kinderen. En voor mensen die niet van pittig eten, zoals manlief en ik. Wil je wel pittiger eten, dan kan je altijd zelf nog wat sambal of harissa toevoegen.
De bruine bonen komen deze keer uit een potje. Soms vergeet ik mijn peulvruchten te weken of komt het even niet zo uit. Of ik krijg ineens zin in bonengerecht. Peulvruchten zelf weken en koken is wel goedkoper. Daarom doe ik dat ook regelmatig. Alleen deze keer niet. Doe daar niet moeilijk over. Het gaat erom dat je peulvruchten eet tenslotte. En dan ook nog het soort wat je zelf lekker vind. Peulvruchten zijn namelijk heel gezond voor je.
Op deze manier heb je ook nog eens snel een maaltijd op tafel. Wat ook wel fijn is na een lange werkdag tenslotte. Heb je een gezin met meerdere eetmomenten, dan kan je dit ook nog eens makkelijk opwarmen. In de oven of magnetron.
Een paar weetjes over bulgur.
Wist je dat Bulgur:
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Ik heb er een Mediterraanse twist aan gegeven.
Wat heb je nodig
Voor de bulgur
Voor de groenteschotel
Voor het gehakt
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!