Bloemkoolschotel uit een pannetje

24-12-2020

Bloemkoolschotel uit een pannetje


Bloemkoolschotel uit een pannetje

Bloemkoolschotel uit een pannetje


Lekker makkelijk

Sinds kort heb ik toch een lekkere manier gevonden om een AGV-tje = Aardappelen, Groente en Vlees, op smaak te brengen. De ovenbereiding van groenten laat ik even voor wat het is.


Met of zonder vlees

Ik heb al eerder zoiets gemaakt maar dan zonder vlees. Kan ook heel goed. Kaas is een vleesvervanger tenslotte.


Eerst koken

Het is niet helemaal alleen maar in het pannetje doen en hopen dat het goed komt. Nee, de aardappelen en groenten heb ik eerst gekookt. En daarna in de pan samengebracht. Verderop deze pagina staan wat foto van de werkwijze. En uiteraard het hele recept met de hoeveelheden en bereidingswijze.


Lekker prakken

Ik geef toe, ik ben een prakker. Manlief niet. En om het avg-tje op deze manier te serveren laat ik het prakken achterwege. Dit is echt een uitkomst voor beiden.


  • De ovenbereiding van groenten laat ik even voor wat het is. 


    Recept staat onder deze foto.

    Bloemkoolschotel uit een pannetje

    Recept is voor 2 personen.


    Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

    Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

    Oud brood quiche

    Doe eens sjiek met je oude brood. Maak er mini-quiches van. Lekker met ei en groenten. 

    Klik hier voor de pagina.

    Wat heb je nodig?

     


    • 3 grote of 6 kleine aardappelen (ongeveer 450 gram) of een restant gekookte aardappelen
    • ½ grote bloemkool of 1 kleine
    • 1 eetlepel olie
    • 1 rode ui
    • 75 gram hamblokjes
    • 1 rode puntpaprika
    • 2 eetlepels roomkaas
    • 2 eetlepels gorgonzola of andere blauwe kaas
    • vers geraspte nootmuskaat
    • peper naar smaak
    • 1 eetlepel gedroogde oregano











     

    Zo bereid je het!



    1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook gaar in ongeveer 12 minuten in kokend water.
    2. Wanneer het gaar is afgieten.
    3. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Kook gaar in kokend water. Zo gaar als jij lekker vind. Wij houden niet van beetgaar.
    4. Afgieten wanneer de bloemkool gaar is zoals jij dat lekker vind. 
    5. Verwarm de olie in een ruime hapjespan of koekenpan.
    6. Pel en snipper de ui. Doe in de pan. Laat rustig fruiten.
    7. Voeg de hamblokjes toe en laat zachtjes meebakken.
    8. Was de paprika. Halveren en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
    9. Snijd dan in de lengte in repen, draai de repen en kwartslag en snijd er dan blokjes van. Doe bij de ui in de pan.
    10. Als de aardappelen gaar zijn kunnen ze ook in de pan. Laat de aardappelen een beetje bruin worden.
    11. Als de bloemkool gaar is kan die er ook bij.
    12. Voeg gelijk de overige ingrediënten, zoals de roomkaas, gorgonzola, nootmuskaat, peper en de oregano toe.
    13. Omscheppen en laat de kazen smelten.
    14. En dan...AAN TAFEL!!!








    Ga terug naar home via onderstaande link

    Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

    Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



    Liken is delen.
    Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
    Dank je wel! 

    Delen mag, graag zelfs...


    Even een opmerking. 
    Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
    #nospon

    Mijn insta-foto's 

    Share by: