Ieder voorjaar wil ik zeker een paar keer raapstelen, of keeltjes zoals ze ook worden genoemd, eten. Ze bevatten ijzer én vitamine C. De ideale combinatie. De vitamine C zorgt voor een goede opname van de ijzer. Na de winter is bij de meeste mensen de weerstand tot nul gedaald. Juist daar kan deze groente helpen. Het kan ervoor zorgen dat de voorjaarsmoeheid weg blijft
Raapstelen is het loof van de meiknolletjes. Die worden later geoogst. Raapstelen zijn kort verkrijgbaar, hooguit een maand of anderhalf. Geniet er dus van. Ik had trouwens een beetje mazzel, want de groenteboer had de raapstelen al voor mij schoongespoeld. Dus ik was snel klaar en had geen kleddernatte groente. Service van de zaak, zoals ze zeggen.
In deze salade heb ik gedroogde rozenblaadjes gebruikt samen met ingelegde citroenen. De rozenblaadjes heb ik gekocht in Valkenburg en zijn van de Eyserhalte, de ingelegde citroenen heb ik in de Turkse supermarkt gekocht. Het was een heerlijke combinatie.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Ze bevatten ijzer én vitamine C.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!