Nog een lekker recept met aubergine in de hoofdrol. Altijd handig wanneer er aanbieding is.
Eigenlijk vind ik het een beetje raar om het woord traybake te gebruiken. Zeker als de rest van de titel in het Nederlands is. Maar...ik gebruik het toch, want ik moet ook met de tijd meegaan tenslotte. Eigenlijk is het niet eens traybake, want dat is een ovenbakplaat en dit alles is in een ovenschaal bereid. Dus het slaat sowieso nergens op. Maakt niet uit toch?! Als het maar lekker is.
Ik ben een grote Lidl fan. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Hier kom ik gewoon vooruit. Sinds een tijdje gebruik ik de Lidl app plus. En dan krijg je extra korting op producten. Wel eerst activeren en dan je kaart scannen bij de kassa. En dan kaching. Zo was een tijdje geleden een zak met voorgekookte aardappelen in de aanbieding. Die heb ik gekocht om te proberen. Nou ik ben er niet ontevreden over. Ik heb ze wel wat kleiner gesneden. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf eerst je aardappelen voorkoken. En dat kan je op voorhand doen. Bijvoorbeeld: je eet vandaag een maaltijd met gekookte aardappelen. Kook je er vandaag wat extra. Die zet je gelijk apart om af te koelen. Na het afkoelen in de koelkast en de dag erop heb je al een kookvoorsprong.
En ook die heb ik gekocht in de Lidl. Het zijn heerlijke Spaanse worstjes. Goed op smaak en van smaak. Niet te zout. Deze worstjes zijn niet altijd te koop. Alleen wanneer het Spaanse - Portugese week is. En dan koop ik een verpakking. Ik ga geen voorraad aanleggen in de vriezer. Zo blijft het een traktatie wanneer ze weer in de winkel te koop zijn.
De rode ui is wat matiger van smaak. En het kleurt ook nog eens gezellig. Naar het schijnt zitten er in rode en paarse groenten meer voedingsstoffen die gezond zijn voor lijf en leden. Zoek het maar op, op het grote web. Zelf vinden manlief en ik ze lekkerder. Ook heel belangrijk, naast dat het gezond is.
Eigenlijk is het niet eens traybake, want dat is een ovenbakplaat en dit alles is in een ovenschaal bereid.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
p.s. serveer een frisse tomatensalade bij of eet een kop verse groentensoep terwijl de oven het werk doet.
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.