Brood pizza


 17-07-2023

Dit blog is eerder gepubliceerd op een ander platform - 02 mei  2018

Brood pizza


Oud brood

Oud brood gooi je nooit meer weg. Zeker wanneer je dit eenmaal hebt gemaakt. Geloof me, je laat je brood zelfs expres oud worden om dit vaker te maken. Beetje overdreven misschien maar het was echt zo lekker. De eendjes kunnen ook kwaken naar het oud brood vanaf vandaag. Die eten maar wat ze horen te eten, kroos of zo. Brood, en dan voornamelijk volkoren is gezond voor de mens en niet voor onze gevleugelde vrienden. 


Extra groente

Dit gerecht is ook gewoon lekker als makkelijke zaterdag maaltijd. En je krijgt bovendien ook nog eens je dagelijkse portie groente binnen van 250 gram. Daarvoor hoef je niet per se 's morgens een groene kikkersmoothie te drinken. Als je het lekker vind, gewoon doen, maar ik laat met mijn recepten zien dat het niet direct nodig is. 


Lava brood

Ik had eerst wat olijfolie op het brood gedaan, daarna een laagje geraspte kaas erop en dan een minuut of vijf in de oven. Het brood wordt warm en de kaas smelt vast uit. Ondertussen maakte ik de topping van uien, kastanjechampignons en tomaten uit blik. Toen dit klaar was op het warme brood gedaan. Flink wat kaas erover en dan in de oven om de kaas te laten smelten en lichtbruin te bakken. Tegenwoordig wordt dit een lavabroodje genoemd, omdat de kaas zo lekker gesmolten is.


Airfryer

Heb jij een airfryer, dan is het helemaal geweldig. Dit pizza brood kan ook in de airfryer. Daar is de pizzaplaat uitermate geschikt voor. Gebruik wel het spatscherm. De kaas kan gaan ' vliegen' en vast gaan zitten aan je verwarmingselement.


Brood pizza
Napoli kruiden op brood pizza

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

 Tegenwoordig wordt dit een lavabroodje genoemd, omdat de kaas zo lekker gesmolten is.

Wat heb je nodig



Voor het brood
  • 4 sneetjes oud brood
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Voor de topping
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram (kastanje-)champignons
  • ½ eetlepel Napoli kruiden (zie foto hoger op deze pagina)
  • 1 blik tomatenstukjes
  • peper naar smaak
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse platte peterselie

Zo bereid je het!


  1. Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
  2. Leg de boterhammen op een bakplaat en druppel er olijfolie over en de geraspte Parmezaanse kaas. 
  3. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en stel de timer in op 5 minuten. Haal na die tijd de plaat eruit. 
  4. Verwarm terwijl de plaat in de oven staat de olie in een koekenpan. 
  5. Pel en snipper de ui. Doe in de pan.
  6. Pel en snipper de knoflook. Die kan bij de ui in de pan. 
  7. Veeg of borstel de champignons schoon. Snijd in vieren. En doe in de pan bij de uien. Laat op getemperde hittebron bakken. Roer zo nodig om. 
  8. Strooi de kruiden erover en roer door. 
  9. Wanneer het vocht is verdampt en de groenten zijn gebakken, voeg dan het blik tomatenstukjes eraan toe. Laat om getemperde hittebron zoveel mogelijk vocht verdampen. 
  10. Maal er peper naar smaak over. 
  11. Verdeel de groenten over de boterhammen en strooi de Parmezaanse kaas erop. 
  12. Zet de bakplaat met de belegde boterhammen in de oven en stel de timer in op 12 minuten. Check na die tijd of de kaas is gesmolten. Niet? Laat dan nog 3 minuten staan. Of langer, zoals je dat zelf lekker vind. 
  13. Hak wat platte peterselie fijn en strooi over de boterhammen. 
  14. En dan....AAN TAFEL.

Neem contact met ons op

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: