Bietjes sous vide gegaard in de GTG Multicooker van Russell Hobbs

02-12-2022

Bietjes sous vide gegaard in de GTG Multicooker van Russell Hobbs

Foodbloggers foodswap

Deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap van de groep foodbloggers op facebook. Het is leuk om andere foodbloggers te leren kennen. Deze keer werd ik gekoppeld aan,  Aan tafel bij Anna.


Koksopleiding

Anna heeft de koksopleiding gevolgd. Die kennis wil ze graag delen met iedereen. En dat doet ze op haar website. Daar deelt ze verrassende en gezonde recepten met producten uit de regio en het liefst biologisch. Maar ook met producten die in het seizoen passen.

 

Blij van

Toevallig doe ik dat laatste ook en dan ook nog eens voor twee personen. Anna schrijft ook over kooktechnieken en deelt haar recepten.


Sous vide

Het toeval wil dat ik een nieuwe multicooker heb gekocht. Het is de nieuwe van Russell Hobbs. Met sous vide mogelijkheid. In de Lidl had ik biologische bieten uit Nederland gekocht. Dus de keuze viel al snel op haar recept van Salade met sous vide gegaarde bieten

Anna beschrijft duidelijk hoe de techniek moet worden uitgevoerd. Ook beschrijft ze onderwater-dompeling van de zak heel duidelijk. En het is gelukt.

Anna bedankt voor de inspiratie en je uitvoerige beschrijving. Maar ook voor je top website en dito recepten.

Met sous vide mogelijkheid.

Russell Hobbs sous vide

Recept is voor twee personen.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 middelgrote rauwe bieten
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 eetlepel olie
  • vers gemalen peper





















 

logo van de foodblogswap

Zo bereid je het!



  1. Was de bieten grondig.
  2. Verwijder de steel en stronk. Snijd het er dun af.
  3. Schil de bieten met een dunschiller.
  4. Halveer de bieten en snijd dan in wedges.
  5. Doe de wedges in een kom en meng met het azijn, olie en peper.
  6. Vul een sous vide zakje met de bietjes. Zorg dat de wedges wat ruimt hebben.
  7. Zorg dat het zakje vacuüm is, anders blijft het drijven.
  8. Vul de multicooker met water. Leg het zakje erin.
  9. Kies dan op het dashboard de sous vide stand - (zie groene pijl)
  10. Stel de temperatuur in op 84°Celcius en de tijd op 3 uur. Check na die tijd of jij ze gaar genoeg vind. Knijp hiervoor voorzichtig in de bietjes. Mijn wedges waren wat groter, vandaar dat uurtje extra.


Opwarmen

Aangezien ik de bieten niet direct ging eten heb ik ze weer opgewarmd.

Op de bodem van de Multicooker lagen twee gare worsten met jus. Daar heb ik nog wat water toegevoegd omdat ik ging de aardappelen stomen. (zie gele pijl op het dashboard) De gare bietjes heb ik ernaast gelegd zodat ze ook warm konden worden.


Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen


Share by: