16 - 04 - 2022
Zaterdag
Wij eten graag verse groenten. En deze keer hadden we zin in stamppot rauwe andijvie. Hadden we er geen zin in gehad, hadden we pech gehad. Het lag in de koelkast en moest dringend op.
Iedere dag vlees eten vinden wij niet nodig. Een vleesvervanger wil ik weleens gebruiken maar echt dol - nee dat zijn wij niet. Dus zoek ik het in een andere hoek. Totaal niet vegan. Want er zit dierlijk eiwit in. En dat heb ik toch nodig na mijn operatie en behandelingen.
De geitenkaas is verpakt in twee compartimenten en dat is handig. De ene gaat op en de andere gaat de koelkast in. Wanneer je geen vlees eet bij een maaltijd met aardappelen en groente heb je toch iets smeuiigs nodig. Zo'n droge maaltijd is lastig weg kauwen.
De plakjes geitenkaas zie je nu liggen, maar die heb ik dus door de stamppot 'geprakt'. En zo werd het een heerlijke zachte maaltijd.
Een ei koken in de airfryer kan. Ik probeer dat niet, want ik heb een elektrische eierkoker. Dat is echt heel handig. Meestal kook ik ze hard. Dus soms laat ik de eidooier zacht. Daar kan ik echt van genieten. Maar momenteel is alles anders. Ik eet mijn eidooier niet zacht. Zekerheid voor alles.
Een gepocheerd ei is ook echt heerlijk. En dat kan je goed doen in de airfryer had ik gelezen. Maar omdat ik het eigeel gestold wilde hebben heb ik het ei langer laten garen. En geloof me het was precies goed. Hieronder de stappen zoals ik het ei heb bereid.
De stamppot andijvie breng je lekker op smaak met wat vers gemalen peper, vers geraspte nootmuskaat en hou je van pit. Een paar druppels groene tabasco.
Eet smakelijk.