Hartige taart met tomaten

01-07-2021

Hartige taart met tomaten


Hartige taart met tomaten

Hartige taart met tomaten


Kant - en - Klaar

Een taartbodem maken is niet echt mijn ding. Alhoewel het hartstikke makkelijk is. Misschien ga ik het toch wel weer eens doen. Tot die tijd gebruik ik kant en klaar uit de winkel.


Tante Fanny

Vaak gebruik ik het deeg van Tante Fanny. Maar bladerdeeg kan ook. Alleen dan is vooraf even bakken aan te raden. En paneermeel strooien op de bodem. Gedoe dus eigenlijk. Kies dan voor kant-en-klare deeg voor hartige taart uit de diepvries van Koopmans. Werkt net zo goed eigenlijk.

 

Stronk is ook lekker

Huh, wat bedoel ik daar nou mee? Ga ik vertellen. Ondanks dat in de titel staat, hartige taart met tomaten zit er nog een groente in. Namelijk de stronk van de broccoli. Die had ik over. En die stronk is ook lekker. Dus niet weggooien, maar eten.


Diverse kleuren

Zelf vind ik het leuk om met kleuren te werken. Kleur op bord maakt het net wat gezelliger. Dus ik heb bij een groenteboer flink ingekocht. Want helaas zie je die groene tomaten niet in de supermarkten. Althans, niet waar ik kom. Maar met gele en rode tomaten is het ook kleurrijk.

Namelijk de stronk van de broccoli.

Recept staat onder deze foto.

Hartige taart met tomaten

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Bladerdeegrolletjes

Geen taartdeeg maar bladerdeeg. Daar heb ik deze heerlijke rolletjes mee gemaakt. Ook zo makkelijk eigenlijk. 

Klik hier voor de pagina met het recept.

Wat heb je nodig?

 


  • vers quiche-& taartdeeg Tante Fanny ø 32 cm.
  • 1 broccolistengel
  • 1 sjalotje
  • 250 gram tomaten in verschillende kleuren
  • 2 eetlepels verse tijm - fijngehakt of 1 eetlepel gedroogde
  • 50 gram geitenkaas in bolletjes of andere kaas in stukjes
  • 4 eieren
  • 250 milliliter room, kookroom of vega-room
  • vers gemalen peper

















 

Zo bereid je het!



  1. Leg het deeg, met het bakpapier in een taartvorm. Druk het voorzichtig aan. 
  2. Schil de broccolistengel en snijd in blokjes. Verdeel over de bodem.
  3. Pel en snipper het sjalotje. Verdeel ook over de bodem.
  4. Was de tomaten en droog ze af. Snijd alle tomaten in vieren.
  5. Verdeel ze over de taartbodem, met de bolle kant naar boven.
  6. Strooi de tijm erover. 
  7. Verdeel de kaas erover. 
  8. Verwarm de oven voor op 170°C heteluchtoven of 190°C elektrische oven.
  9. Breek de eieren boven een kom en sla ze los. Voeg de room, gemalen peper toe en meng door de eieren. 
  10. Giet dit mengsel in de taartvorm. 
  11. Zet de taart in de oven en bak ongeveer 45-55 minuten goudbruin. 
  12. En dan...AAN TAFEL!













Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: