Quorn shoarma

Quorn shoarma

Quorn shoarma


Quorn recepten zoektocht

In mijn zoektocht naar vleesvervangers kom ik weer met een recept met quorn. Omdat quorn neutraal van smaak is, kan je er je eigen smaak aangeven. Het is zoeken naar de verhoudingen. Is niet erg, dat vind ik dus een uitdaging.



Quorn vetarm

Quorn heeft nog een voordeel, het is vetarm. Of het vetarm blijft ligt aan jezelf hoeveel vet je gebruikt tijdens de bereiding.



Quorn marineren

Je kan quorn heel goed marineren. Dat heb ik dus ook gedaan. Daarvoor heb ik meer van het kruidenmelange gebruikt dan op de verpakking staat. Zeker omdat quorn het nodig heeft. Het blijft natuurlijk wel zoeken naar je eigen smaak. En daar komt het voordeel van dit product. Je kan de smaak naar je eigen hand zetten. Net als met vlees. Hoe langer de quorn in de marinade staat, hoe meer smaak hij krijgt. Maar dat is met vlees en vis niet anders. Als je weet dat je dag erop quorn stukjes gaat gebruiken, zet het dan de avond van te voren in de marinade.



Quorn kapsalon deconstructie

Dit is natuurlijk een beetje gekkigheid en een vette knipoog naar de echte kapsalon de maaltijd. Eigenlijk is het een hele kunst om zo'n kapsalon smakelijk op de foto te zetten. Die uitdaging ben ik weer niet aangegaan. Ik heb gewoon de drie maaltijdcomponenten apart op een bord gedaan. De salade, de patat frites en de quorn shoarma.



Chinese kool

In de salade zit Chinese kool. Die heb ik in huis. Ik heb gewoon een deel van de bovenkant afgesneden. Gewassen en daarna in stukjes gesneden. En veel tomaten erbij gedaan. Ik had tomaten uit de tuin en in mijn voorraad. Mijn tip is: maak de salade zoals jij die lekker vind.

Hoe langer de quorn in de marinade staat, hoe meer smaak hij krijgt.



Recept staat onder deze foto.

Quorn shoarma
Nigella zaad
Recept is voor 2 personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Butterquorn

Dit was nog zo'n lekker recept met quorn. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 


  • 1 verpakking quorn naturel (zie foto op de pagina)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel shawarma of shoarma kruidenmelange
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel water
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels limoensap - groen flesje
  • 200 gram tomaten
  • sla naar keuze
  • halve komkommer
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel azijn - smaak naar keuze
  • 1 theelepel granaatappelsiroop
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 theelepels Nigella zaad





Patat frites is een eigen keuze, ook hoe je het bereid. Ik had deze keer voorgebakken frites uit de koeling. Soms is gemak ook lekker. Zeker na een week van vroeg op. Zelf frituur ik in rijstolie. 



 

Zo bereid je het!



 

  1. Doe de quorn in een bak die je goed kan afsluiten.
  2. Meng de olie erdoor en de shawarma of shoarma kruiden. Bak dicht een in de koelkast maximaal 24 uur laten marineren. Roer zo nu en dan om.
  3. Verwarm de eetlepel olie in een bakpan en doe de gemarineerde quornstukjes erin. Bak rustig rondom bruin en krokant. Ga ondertussen verder met de rest. 
  4. Meng de mayonaise met het water. 
  5. Pel het teentje knoflook en plet het fijn of gebruik een knoflookpers. Doe bij de mayonaise, doe er wat limoensap bij en roer door. 
  6. Maak de salade door alle groente de wassen en te snijden. 
  7. Meng de olie met de azijn, zout, peper en de granaatappelsiroop. 
  8. Bereid de patat frites zoals jij dat wilt. 
  9. Maak de borden op. Geef er nog wat extra mayonaise bij voor de patat frites.
  10. Strooi de Nigella zaad erover.
  11. En dan...AAN TAFEL!









Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.

Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.

Recepten pagina


Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.


Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Mijn insta-foto's 

Share by: