Bloemkoolsalade met Orzo Risoni en halloumi

Bloemkoolsalade

en halloumi en risoni - orzo

Bloemkoolsalade. Heb jij dat wel eens gemaakt? Eigenlijk had ik dat nog niet eerder gemaakt en nu wel. Erbij orzo of risoni, hoe je het noemt maakt niet uit. Het is hetzelfde namelijk.  Deze pasta heb ik door de gebakken puntpaprika en halloumi gemengd.  We hebben ervan zitten smullen. En zo klaar hè, want op warme dagen heeft niemand zin om lang in de keuken te staan. Ik wel, maar ik ben ook heel gelukkig met de airco in huis. 

Veel kruiden heb ik niet gebruikt eigenlijk. En zout al helemaal niet. De halloumi maakt het al zout genoeg.  Verderop deze pagina staat wat halloumi is. 

bloemkoolsalade met halloumi en orzo
Erbij orzo of risoni, hoe je het noemt maakt niet uit. Het is hetzelfde namelijk.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • halve bloemkool
  • 250 gram kleine tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • vers gemalen peper
  • 2 eetlepels pijnboom-zonnebloem-pompoenpitten gemengd
  • 150 gram orzo/risoni
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 verpakking halloumi
  • 1 theelepel gedroogde oregano
Zo bereid je het!

  1. Maak de bloemkool schoon door de onderkant van de stronk te verwijderen. Snijd in kleine rozen en spoel schoon onder de kraan. 
  2. Kook de bloemkool zo gaar als jij lekker vind. Beetgaar of helemaal gaar. Afgieten en koud spoelen. Laat goed uitlekken. 
  3. Was de tomaten en snijd klein. Je kan ze in plakken snijden of in wedges. Of allebei. Doe in een ruime kom. 
  4. Pel en snipper de rode ui. Doe bij de tomaten in een kom.
  5. Meng er de olijfolie door een de azijn. Maal er ook naar smaak peper over. Voeg de bloemkool toe en schep voorzichtig door. 
  6. Rooster de pittenmelange in een droge koekenpan lichtbruin. Doe bij de tomaten in de kom. Omscheppen en laten staan. 
  7. Kook ondertussen de orzo/risoni gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  8. Verwarm de olie in een koekenpan.
  9. Pel en snipper de ui en doe in de warme olie. Laat het rustig fruiten. 
  10. Pel de knoflook en doe bij de ui in de pan. Laat meebakken. 
  11. Was de paprika. Halveer de paprika, verwijder zaad en -zaadlijsten. Snijd de paprika  in blokjes en doe bij de ui/knoflook. Laat meebakken. 
  12. Snijd de halloumi in stukken en laat ook meebakken. 
  13. Voeg de oregano toe. 
  14. Wanneer de halloumi bruin is, voeg dan de gare orzo/risoni toe. omscheppen. 
  15. En dan...AAN TAFEL!!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

This is the English version of the recipe
Wat is risoni
Wat is halloumi
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: