Springroll met zalm

29-01-2022

Springroll met zalm


Springroll met zalm

Springroll met zalm


Uit 2016

In 2016 maakte ik dit soort gerechten. En soms vraag ik mezelf af waarom ik hiermee ben gestopt. Want dit vinden wij wel lekker. Gewoon zelf gemaakt. Het is amper werk eigenlijk. Kwestie van de juiste boodschappen doen.


Voorjaar

Dit soort gerechten doen mij verlangen naar het voorjaar. De onverwachte warmte van de zon op je konen. De belofte van de zomer in de lucht. Die zomer mag wel even worden uitgesteld, zolang die belofte er maar is. Want voorjaar is vaak ook zo ontzettend lekker.


Veel groente

In deze springroll zit veel groente. Ik had zoveel dat ik de rest er maar naast heb gelegd. Je kan niet genoeg groente eten tenslotte.


Verse zalm

Koop je zalm zo vers mogelijk. En dat kan je het beste doen in de viswinkel. Maar heb je nou echt geen viswinkel in de buurt of je hebt geen mogelijkheid om daar naartoe te gaan. Dan heb ik een tip. In de Lidl verkopen biologische zalm van goede kwaliteit. Let op de datum. Koop de zalm en gebruik het direct.

 Ik had zoveel dat ik de rest er maar naast heb gelegd.

Recept van dit gerecht staat onder deze foto.

Springroll met zalm
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Noedels met gekookt ei

Lekker en snel klaar ook. Zonder vlees. Wel met gekookt ei. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 krop paksoi
  • 1 eetlepel sushi-azijn
  • 3 eetlepel olie
  • 1 centimeter wasabi-pasta
  • 1 theelepel honing
  • zout, peper
  • 2 moten zalm
  • 1 eetlepel Szechuan peper
  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes
  • 1 theelepel five spice specerijenpoeder
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ghee/geklaarde boter
  • 1 rode zoete paprika
  • 2 uien
  • 6 vellen rijstpapier
  • fijngesneden bieslook


 

Zo bereid je het!


 

  1. Snijd van de paksoi de onderkant af. Haal de bladeren voorzichtig los. Was ze grondig.
  2. Snijd het groen voorzichtig los van de witte stengel.
  3. Droog de witte stengels en snijd in repen.
  4. Maak met de azijn, olie, wasabi, honing, zout en peper een dressing.
  5. Leg daar het wit van de paksoi in. Roer zo nu en dan om. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  6. Breng water met zout aan de kook. Leg daarin het groen van de paksoi.
  7. Blancheer de bladeren 2 minuten. Afgieten en direct met koud water afspoelen.
  8. Leg de bladeren te drogen in een doek.
  9. Dep de zalm droog.
  10. Doe de Szechuan peper, witte sesamzaadjes en five spice specerijenpoeder in een vijzel en maak het fijn.
  11. Smeer de zalm hiermee in en giet de ketjap erover.
  12. Laat 15 minuten marineren.
  13. Was de rode paprika, halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen. snijd in repen die in rijstvellen passen.
  14. Pel en snipper de uien.
  15. Verwarm de ghee en fruit de ui zacht aan.
  16. voeg de paprikarepen toe en laat ook zacht bakken. Probeer ze niet bruin te bakken.
  17. Haal de groenten uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  18. Bak in het achtergebleven vet de zalm.
  19. Neem een kom met handwarm water en week hierin de rijstvellen één voor één ongeveer 30 seconden.
  20. Neem een geweekte rijstvel, leg het groen van de paksoi erop en dan de rest van de groenten.
  21. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol dan op.
  22. Strooi er voor het eten gesnipperde bieslook over, sesamzaadjes en ketjap manis.
  23. En dan...AAN TAFEL!!




Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: