Pompoen met groenten en vega gehakt

28-09-2022

Pompoen met groenten en vega-gehakt


Herfstseizoen is soepseizoen

Maar ook pompoenseizoen. Nou is pompoensoep heerlijk en dat maak ik dan ook regelmatig. Maar met pompoen kan je veel meer maken dan soep. Direct denk je misschien aan taart. Maar helaas, ik ben niet zo'n koekenbakkerT.


Wat dan wel

Hiernaast of hieronder kan je al enkele variaties van mijn gerechten met pompoen zien. En hier plaats ik een nieuw recept.


Verse pompoen

In de Lidl zag ik verse pompoenen. Ook flespompoenen. Die vind ik makkelijker te snijden. En makkelijk te vullen. Nog een opmerking. Technisch is pompoen geen groente, net als courgette en tomaat. Waarom niet? Omdat er zaadjes inzit. Wat het ook is, het is in ieder geval gezonder dan een bak patat frites.

 

Met vega gehakt

In de Lidl is regelmatig een vega versie van vlees in de aanbieding. De discussie over of je de vega producten een vleesnaam moet geven ga ik hier niet starten. Ooit vond ik het ook raar. Maar nu denk ik, het is zo wel herkenbaar. En daar is ook niets mis mee. Met de app van de Lidl loop je geen aanbieding mis. En nee, ik word niet betaald om promotie te maken. Ik vind het gewoon een fijne winkel en mijn budget vaart er ook wel bij.

Afijn: op naar het recept.

pompoen met groenten en vega gehakt

Wat het ook is, het is in ieder geval gezonder dan een bak patat frites.

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Vadouvan - kruidenmelange
  • 1 flespompoen - de buik
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gram oesterzwammen
  • 250 gram vega - gehakt
  • 3 eetlepels roomkaas -  ik had die van de Lidl
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepels sap van een halve citroen - mag ook uit het knijpflesje zijn
  • paar druppels vloeibare harissa of tabasco
  • 2 eetlepels gemengde pitten - zonnenbloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten
  • 1 grote tomaat of twee kleine
  • Peper en zout naar smaak


Zo bereid je het!



  1. Meng de olie met de Vadouvan.
  2. Halveer de pompoen. Verwijder de pitten en de draden.
  3. Smeer de pompoenhelften in met de olie.
  4. Leg de dan in de Airfryer. Zet de timer op 155°Celsius en de tijd op 40 minuten.
  5. Check na die tijd of ze goed gaar zijn. Laat ze anders nog vijf minuten staan.
  6. Verwarm de eetlepel olie in een ruime koekenpan.
  7. Pel en snipper de ui en knoflook.
  8. Laat op getemperde hittebron bakken.
  9. Was de courgette. Verwijder de onderkant en bovenkant. Snijd dan in blokjes.
  10. Bak de courgette aan. Niet te hard.
  11. Veeg de oesterzwammen schoon. Snijd ze in repen en doe in de koekenpan. Laat meebakken tot de oesterzwammen lekker te eten zijn. Proef zo nu en een stukje.
  12. Voeg het vega-gehakt toe zodat die lekker warm en een beetje knapperig kan worden.
  13. Doe de roomkaas in een schaaltje. Snijd de knoflook fijn. Meng door de roomkaas samen met het sap van de citroen en de harissa of tabasco.
  14. Rooster in een droge koekenpad de pitten tot het gaat geuren. Haal ze dan direct uit de pan.
  15. Snijd de tomaten in plakken.
  16. Proef of je nog wat peper en zout moet toevoegen aan de groenten.
  17. Verdeel de groenten over twee borden.
  18. Schep er de roomkaas op.
  19. Verdeel de pitten erover en de tomaat in plakken.
  20. En dan...AAN TAFEL!!

Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

pompoen gevuld met groenten en vega gehakt

Neem contact met ons op

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: