Zoete aardappel met groenten en kaas

10-01-2022


Zoete aardappel met groenten en kaas

Zoete aardappel met groenten en kaas

Zoete aardappel met groenten en kaas



Groenten en kaas

Ik moet eerlijk bekennen dat er ook wat spekkies doorheen zitten. Maar die kan je gewoon weglaten. Wat overblijft is een bord vol groenten. Want ja, zoete aardappel is een groenten.


Pistachenoten

Als extra heb ik er pistachenoten bijgedaan. Die geven net een extra chrunch aan het gerecht. Dat kan dit gerecht wel hebben. Daarnaast geven deze noten de nodige mineralen en vitaminen, maar ook extra vezels. Wat toch ook weer mooi is meegenomen.

 

Zoete aardappel

De zoete aardappel heb ik eerst gegaard of gepoft in de Philips Airfryer XXL. Eerst heb ik de zoete aardappel afgeboend, gaten erin gemaakt met een scherp mes - kan ook met een vork. En ingesmeerd met olie. In het mandje van de airfryer gedaan. Temperatuur op 180° Celsius en de timer op 30 minuten. Geen omkijken meer naar.


Frisse tomaten

De tomaten die erbij liggen daar heb ik niet veel meegedaan eigenlijk. Deze gaven de schotel een lekkere frisse smaak. En ook weer wat om op te kauwen. Ik weet dat tomaten fruit is, maar ik vind het ook groenten. Dus mijn benaming van tomaat is gruit. Ze zijn ook gewoon lekker.

Als extra heb ik er pistachenoten bijgedaan.

Recept staat onder deze foto.

Zoete aardappel met groenten en kaas

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 zoete aardappel
  • olie voor de aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram spekblokjes (mag je ook weglaten of vega variant kiezen)
  • 1 prei
  • 2 puntpaprika's
  • 4 eetlepels geraspte Cheddar kaas
  • 200 gram tomaten
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 1 eetlepel gedroogde Majoraan
  • versgemalen peper
  • 100 gram gorgonzola


















 

Zo bereid je het!



  1. Boen de aardappel schoon. Prik hier en daar gaten. Vet de aardappel in met olie.
  2. Leg in het mandje van de airfryer en pof 30 minuten op 180° Celsius.
  3. Haal uit de aifryer en verwijder direct de schil. Halveer en leg in een ovenschaal die ook in de airfryer past.
  4. Doe de olie in een hapjes- of bakpan.
  5. Doe de spekblokjes in de pan en bak ze lichtbruin en knapperig.
  6. Halveer de prei, maar laat het kontje heel. Was de prei schoon onder de kraan.
  7. Snijd de prei dan in halve maantjes en doe bij de spekblokjes.
  8. Laat zacht bakken. Maar niet al te bruin.
  9. Was de paprika's. Verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in blokjes en laat rustig gaar bakken. Schep zo nu en dan om.
  10. Verdeel ondertussen de geraspte kaas over de twee helften van de zoete aardappel.
  11. Zet de schaal in de airfryer met een spatscherm erover. Anders gaat de kaas 'vliegen'.
  12. Stel de temperatuur in op 175°Celsius en de timer in op 15 minuten.
  13. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  14. Pel eventueel de pistachenoten.
  15. Leg de gebakken groenten en spekjes op de bodem van een serveerschaal.
  16. Leg daarop de zoete aardappelhelften.
  17. Verdeel de tomaten erover en de pistachenoten.
  18. Bestrooi met de Majoraan en maal er peper over.
  19. Verkruimel de gorgonzola erover.
  20. En dan...Aan tafel!


















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: