Aspergetaart van verspilmenietjes

Hartige taart met witte asperges

De witte asperges waren verspil-me-nietjes

Wat zeg je nou?! 
Verspil-me-nietjes. 
Wat bedoel je daarmee? 
verspilmenietjes
Ik heb dit niet verzonnen. Laat dit duidelijk zijn. Het is een bedacht door een slimme marketeer die voor de Lidl werkt. En ik vind het geweldig. Waarom? 
Nou normaal gesproken krijgen alleen de beste en de mooiste een kans om in de winkel te komen. De lelijkere of kapotte asperges gaan in de soep die je in blik of zak kan kopen. Dat is ook een goede oplossing. Of als voer aan scharrelvarkens. Niets mis mee. Maar op deze manier, in de winkels, beter. Kan je er zelf soep van maken. Of zoals iemand op Facebook mij vertelde, 'ik heb er een salade mee gemaakt'. Super idee. 

Zelf heb ik ze gebruikt in een hartige taart. Een taart die heel snel te maken is. De bodem is al kant-en-klaar. Dat scheelt een slok op een borrel. Natuurlijk heb ik de asperges eerst geschild en gewassen in stukken gesneden. Daarna op de ham gelegd, die ik weer eerst op de bodem had gelegd. 
aspergetaart van verspil-me-nietjes
Wat zeg je nou?! 
Verspil-me-nietjes. 
Wat bedoel je daarmee? 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Broccolisalade met mozzarella

Broccoli is heerlijk als salade. De mozzarella maakte het compleet. Een bord vol met groente. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 verpakking hartige taart - rond- tante Fanny
  • 750 gram asperges
  • 4 plakken beenham
  • 250 milliliter room - ik had haverroom in mijn voorraad
  • 4 eieren
  • vers gemalen peper
  • nootmuskaat naar smaak
  • 4 eetlepels platte peterselie
Zo bereid je het!

  1. Haal de verpakking met het deeg voor de taart 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  2. Schil en was de asperges. Snijd in stukken. 
  3. Verwarm de oven voor volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking op 220° Celsius.
  4. Leg het deeg in een taartvorm met het bakpapier. 
  5. Leg twee plakken ham op de bodem van het deeg.
  6. Doe de room in een ruime kom. 
  7. Breek de eieren één voor één in de room. En klop los. 
  8. Maal de peper erover en voeg de nootmuskaat toe. 
  9. Hak de peterselie fijn en meng door het room-eimengsel. 
  10. Leg de aspergestukken op de beenham. 
  11. Giet het room-eimengsel erover. 
  12. Rol de twee andere plakken ham op. Snijd in dunne plakken en verdeel over de taart. 
  13. Bak de taart ongeveer 45 minuten. Dit is afhankelijk van je eigen oven. 
  14. En dan...AAN TAFEL!!! 
Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

savory pie with white asparagus
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: