Spruitjes herfstschotel

20-10-2022


Spruitjes herfstschotel


In de aanbieding

Nou ben ik dol op spruitjes en zeker wanneer ze in de aanbieding zijn. Het was een grote zak waar man en ik twee dagen van hebben gegeten.


Kleur op het bord

Ik ben dol op kleur op het bord. Het toeval wilde dat de biologische puntpaprika's ook in de aanbieding waren, net als de paddenstoelenmix en de camembert. Om dit te maken hoefde ik niet lang na te denken.


Te vroeg

Om nu al aan de stamppotten te beginnen vind ik het echt te vroeg. Zo koud is het nog niet. Zelf wacht ik daar mee tot de buitentemperatuur rond de 5 graden is.

 

Airfryer

De puntpaprika heb ik in de airfryer bereid. Het oranje is pompoen. Daar is het nu zeker het seizoen voor.

Recept is voor twee personen.


Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Wat heb je nodig?

 


  • hals van de flespompoen
  • 300 gram schoongemaakte spruiten
  • 2 puntpaprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen
  • snuf chilipoeder of meer naar smaak
  • snufje zout
  • 250 gram camembert
  • verse peterselie naar smaak
  • vers gemalen peper



Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien onder een natte doek. Dit voorkomt uitdrogen. 
  3. Pel de uien en snijd in stukjes. 
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de uien glazig. Afblussen met de azijn. Wanneer de geur van de azijn is verdwenen, voeg dan de verse tijm en de paprikapoeder erbij. Laat nog even zachtjes smoren. 
  5. Veeg of borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Voeg bij de ui en laat meebakken. Zorg dat het vocht geheel is verdwenen.
  6. Was de paprika’s, afdrogen en snijd in repen. 
  7. Leg een anti-aanbakvel in een boterkoekvorm. Dit is niet nodig wanneer je een anti-aanbakvorm hebt uiteraard. 
  8. Verdeel eerst de paprikareepjes op de bodem.
  9. Leg daar op goed verdeeld de geitenkaas. 
  10. Maal er de peper over en schep er dan het champignonmengsel op. 
  11. Dek af met de bladerdeeg. Prik er met een vork wat gaten in. 
  12. Bak de tarte tatin af in 30 minuten. 
  13. Omkeren voor het serveren. 
  14. En dan...AAN TAFEL!!!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Tarte tatin met paprika en geitenkaas

Neem contact met ons op

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: