Hartige taart van verspilmenietjes asperges
In de Lidl kan je Hollandse witte asperges kopen. De mooie rechte, dikke versie. Maar ook anderen. Deze werden vroeger weggegooid of gingen naar de soepfabriek.
Dag van de aarde
Sinds 1970 draagt deze dag de naam: 'dag van de aarde'. Deze dag staat in het teken van milieubescherming. En daar draag ik op een mijn manier een steentje bij.
Vestoppen
De verspilmenietjes asperges zijn wat goedkoper. Niet alleen daarom koop ik ze. Maar ook omdat ik zo mijn steentje bijdraag om het milieu te beschermen. Deze asperges worden niet weggegooid. Gaan niet naar de saladefabriek of soepfabrikant. Met deze asperges kan je zelf heerlijke soep maken. Of zoals ik heb gemaakt, een hartige taart.
Bodem is kant-en-klaar
Ik gebruik wel kant-en-klare bodem van Tante Fanny. Gewoon omdat ik dat handig vind. Je kan uiteraard ook de hartige taartplakken van Koopmans gebruiken uit de diepvries. Kijk wel op de verpakking hoe je deze kan gebruiken.
De verspilmenietjes asperges zijn wat goedkoper.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 pakje hartige taart - Tante Fanny
- 750 gram asperges
- 4 plakjes ham
- 250 milliliter room - Ik had haverroom in mijn voorraad
- 4 eieren
- versgemalen peper
- nootmuskaat naar smaak
- 4 eetlepels platte peterselie
Zo bereid je het!
- Haal de verpakking met het deeg voor de cake 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Schil en was de asperges. In stukjes snijden.
- Verwarm de oven volgens de instructies op de verpakking voor op 220 ° Celsius.
- Leg het deeg in een taartvorm met het bakpapier.
- Leg twee plakjes ham op de bodem van het deeg.
- Doe de room in een grote kom.
- Breek de eieren één voor één in de room. Klop de eieren los.
- Maal de peper erboven en voeg de nootmuskaat toe.
- Hak de peterselie fijn en roer het room-ei mengsel erdoor.
- Leg de aspergestukjes op de ham.
- Giet het room- en eimengsel erover.
- Rol de andere twee plakken ham op. Snijd in dunne plakjes en verdeel over de cake.
- Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Dit is afhankelijk van je eigen oven.
- En dan... AAN DE TAFEL!!!
Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
Bloemkool special
Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!
40+ recepten zonder vlees
40+ recepten zonder vlees.
Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!