Een koolhydraatarm gerecht. Eet het als tussendoor of als avondmaaltijd. Lekker pittig en vers gemaakt! De kruidenkaas maak je namelijk ook lekker zelf.
Mijn naam is Elisabeth en... ...ik barst van de kookwoede. Iedere dag kook ik voor twee. Zelden voor meer, maar in ieder geval niet minder. De mediterraanse keuken is mijn favoriete keuken.
Schrijven mag ik ook graag doen. Gedichten, soms bedenk ik een quote. Maar het liefst schrijf ik recepten.
Lezen is al heel lang een hobby van mij. Deze hobby is begonnen vanaf het moment dat ik leerde lezen. Natuurlijk begon ik ook met de Jip en Janneke boekjes.
Gelukkig kan ik op deze website mijn spreekwoordelijke ei kwijt.
Elisabethsmagazine heeft meerdere 'poten'. onder andere: ElisabethsKitchen - logisch. Daar staan mijn recepten en andere kookrubrieken.
Naast koken schrijf ik ook graag. Gedichten, quotes en feelgood verhalen. Ook schrijf ik graag moordverhalen. Naast nieuwe verhalen, plaats ik hier ook oude verhalen. Maar ook links naar verhalen of interessante blogs van anderen.
Natuurlijk kan ik niet alles lezen of weten. Heb jij iets interessants of leuks te melden? Graag... op deze pagina staan hier en daar buttons naar mijn socials. Klik erop en maak contact.
Elisabeth
18-06-2022
Deze pagina
Al voordat ik ziek werd wilde ik de bedden anders gaan opmaken. Ik had namelijk reclames gezien van dekbedden zonder hoes. Nou dat leek mij geweldig. Laken eronder en klaar. Lakens zijn makkelijker te verschonen. Die lakens hoeven niet. Want die dekbedden zijn makkelijk te wassen en te drogen in de wasdroger. Maar ik vind lakens prettig.
Manlief en ik bepaalde de kleur van de dekbedden zonder hoes en de maat. Hij rondde de bestelling af en het was wachten op de bezorging. Dat was de dag erop. Kwam dat even goed uit. Zo konden we de bedden even verschonen. Nou even, dat viel uiteindelijk ook wel tegen. En dat kwam door mij en het gedonder in het vooronder.
Wat ons wel opviel was dat de dekbedden lekker licht zijn. Geen zwaar gedoe op de benen. De dekbedden waren ruim zodat we er in konden wentelen. En ondanks dat ze kwamen zonder instopstrook waren ze groot genoeg om in te stoppen aan het voeteneinde. Daardoor verschoven ze niet.
Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden waar je die super makkelijke dekbedden kan bestellen? Dan heb ik de link voor je. Let wel - dit is geen betaalde post. Ik schrijf hierover omdat ik tevreden ben met dit product en dat met iedereen wil delen. In het kort - ik verdien hier geen cent aan. 😉
De website is: www.zorgmatras.com
Er zijn meerdere aanbieders van producten van gelijke strekking. Google is je vriend qua zoeken.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Mijn naam is Elisabeth en... ...ik barst van de kookwoede. Iedere dag kook ik voor twee. Zelden voor meer, maar in ieder geval niet minder. De mediterraanse keuken is mijn favoriete keuken.
Schrijven mag ik ook graag doen. Gedichten, soms bedenk ik een quote. Maar het liefst schrijf ik recepten.
Lezen is al heel lang een hobby van mij. Deze hobby is begonnen vanaf het moment dat ik leerde lezen. Natuurlijk begon ik ook met de Jip en Janneke boekjes.
Gelukkig kan ik op deze website mijn spreekwoordelijke ei kwijt.
Elisabethsmagazine heeft meerdere 'poten'. onder andere: ElisabethsKitchen - logisch. Daar staan mijn recepten en andere kookrubrieken.
Naast koken schrijf ik ook graag. Gedichten, quotes en feelgood verhalen. Ook schrijf ik graag moordverhalen. Naast nieuwe verhalen, plaats ik hier ook oude verhalen. Maar ook links naar verhalen of interessante blogs van anderen.
Natuurlijk kan ik niet alles lezen of weten. Heb jij iets interessants of leuks te melden? Graag... op deze pagina staan hier en daar buttons naar mijn socials. Klik erop en maak contact.
Elisabeth
18-12-2021
Iedere keer wanneer ik naar de bedden keek dacht ik, het wordt tijd voor een verschoning. Meestal doe ik dat één keer in de 14 dagen. Ja ja, ik weet het. Het zou vaker moeten. Aan de andere kant, we gaan gedouchet naar bed. En de bedden liggen de hele dag opengeslagen. Lekker luchten dus.
Al voordat ik ziek werd wilde ik de bedden anders gaan opmaken. Ik had namelijk reclames gezien van dekbedden zonder hoes. Nou dat leek mij geweldig. Laken eronder en klaar. Lakens zijn makkelijker te verschonen. Die lakens hoeven niet. Want die dekbedden zijn makkelijk te wassen en te drogen in de wasdroger. Maar ik vind lakens prettig.
Manlief en ik bepaalde de kleur van de dekbedden zonder hoes en de maat. Hij rondde de bestelling af en het was wachten op de bezorging. Dat was de dag erop. Kwam dat even goed uit. Zo konden we de bedden even verschonen. Nou even, dat viel uiteindelijk ook wel tegen. En dat kwam door mij en het gedonder in het vooronder.
Wat ons wel opviel was dat de dekbedden lekker licht zijn. Geen zwaar gedoe op de benen. De dekbedden waren ruim zodat we er in konden wentelen. En ondanks dat ze kwamen zonder instopstrook waren ze groot genoeg om in te stoppen aan het voeteneinde. Daardoor verschoven ze niet.
Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden waar je die super makkelijke dekbedden kan bestellen? Dan heb ik de link voor je. Let wel - dit is geen betaalde post. Ik schrijf hierover omdat ik tevreden ben met dit product en dat met iedereen wil delen. In het kort - ik verdien hier geen cent aan. 😉
De website is: www.zorgmatras.com
Er zijn meerdere aanbieders van producten van gelijke strekking. Google is je vriend qua zoeken.
23-11-2021
Mijn naam is Elisabeth en... ...ik barst van de kookwoede. Iedere dag kook ik voor twee. Zelden voor meer, maar in ieder geval niet minder. De mediterraanse keuken is mijn favoriete keuken. Schrijven mag ik ook graag doen. Gedichten, soms bedenk ik een quote. Maar het liefst schrijf ik recepten. Lezen is al heel lang een hobby van mij. Deze hobby is begonnen vanaf het moment dat ik leerde lezen. Natuurlijk begon ik ook met de Jip en Janneke boekjes. Gelukkig kan ik op deze website mijn spreekwoordelijke ei kwijt. Elisabethsmagazine heeft meerdere 'poten'. onder andere: ElisabethsKitchen - logisch. Daar staan mijn recepten en andere kookrubrieken. Naast koken schrijf ik ook graag. Gedichten, quotes en feelgood verhalen. Ook schrijf ik graag moordverhalen. Naast nieuwe verhalen, plaats ik hier ook oude verhalen. Maar ook links naar verhalen of interessante blogs van anderen. Bijna iedere dag komt er een dagelijkse update. Op die aparte pagina's staan links met een nieuw deel van Leonie - vervolgverhaal. Meppen - vervolgverhaal, recepten en andere zaken die mijn interesse hebben. Natuurlijk kan ik niet alles lezen of weten. Heb jij iets interessants of leuks te melden? Graag... op deze pagina staan hier en daar buttons naar mijn socials. Klik erop en maak contact.
Elisabeth
Op 21-09-2021 heb ik een blog geplaatst over gedoe in het vooronder - later heb ik het gedonder in mijn vooronder genoemd. Dat dekt de lading meer. Want al snel werd het gedoe echt gedonder.
Waar in eerste instantie werd gedacht aan een cyste werd het na een week anders. Mijn tumormarker was wat verhoogd. Niet schrikbarend, maar verhoogd is verhoogd. En dan is het kanker. Dus de volgende stap was een ct-scan. De uitslag was onzeker. Mijn casus werd besproken in het regionaal ziekenhuizen overleg. En één arts wilde van een bepaalde plek een biopt.
Een biopt laten nemen vond ik moeilijk. Was best bang voor de pijn, dat geef ik grif toe. Maar de arts stelde me gerust. Het werd verdoofd en hij ging prikken. Ik dacht aan het heerlijke gebak van Peter Lemmens in Margraten. Het heeft me geholpen. Mijn eigen mindfulness dus om het modern te noemen.
Uitslag - kwaadaardig.
Ik werd gebeld door de gynaecoloog van het Van Weel Bethesda en hij vertelde dat het ErasmusMC mij ging bellen voor een afspraak.
Dat was maandag 15 november 2021. Het werd snel duidelijk dat het een grote operatie zou worden. Verwijderen van eierstokken en vetschort. Dat is voorwaar niet misselijk. Maar het moet. Op naar de nieuwe afspraak een week later. Daarover schrijf ik later het vervolg.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Ik ben al een tijdje niet lekker. Rare zin, dat snap ik. Je kan het ook tweeledig uitleggen. Eigenlijk moet ik schrijven - ik voel me een tijdje niet lekker. Gedoe in het vooronder, met naar effect op het onder-achterste. Daarom ben ik niet zo actief met bloggen. De energie staat op een laag niveau. Hoe dat komt staat verderop.
Op een foodblog ga je niet direct over een prikkelbare darm schrijven. Aan de andere kant misschien ook wel. Want een prikkelbare darm kan je beteugelen met de juiste voeding. Beter worden doet het niet, maar het maakt het wat makkelijker te accepteren.
Mijn buik en de darmen gaven te lang teveel problemen. Mijn eetpatroon aangepast. Nog meer bewegen enzovoorts. Het ging maar niet over. Sterker: ik kreeg gewoon meer pijn en dunne ontlasting en zelfs een verstopping. Ook met slapen pijn. Dus op naar de dokter.
De huisarts vroeg een aantal zaken en onderzocht ook direct mijn bloeddruk enzo. Bloed en bloeddruk allemaal goed. Zuurstof top en hartslag ook. So far - so good. Wist ik al. Dus op naar een buikecho. Daar werd een cyste op mijn linkereierstok geconstateerd.
De volgende stap is een belafspraak met de vrouwelijke vrouwenarts. Dan ga ik horen wat de strategie is. Wat mij betreft gaat dat ding eruit. Het dient geen doel meer. Geeft alleen maar ellende. Want de stoelgang kan dus ook danig in de war raken van gedoe in het vooronder. Dus dames, heb jij je eierstokken en baarmoeder nog. Krijg je ineens meer pijn of extreem dunne ontlasting. Ga naar je huisarts. Er kan gewoon meer aan de hand zijn dan die vermaledijde prikkelbare darm.
Op facebook wemelt het van de groepen. Voor ieder wat wils. Zelf, het zal je niet verbazen, zit ik in veel groepen die over eten gaan. Op wat voor manier dan ook.
Een swap is een ruil. En in de groep foodbloggers wordt al sinds jaar en dag de foodblogswap gehouden. Daar heb ik nog nooit aan meegedaan, tot deze maand.
Waarom ik eigenlijk nooit mee deed, ligt in het feit dat ik bepaalde zaken niet zo snel snap. Eigenlijk ben ik een eenling. Dan heb ik mijn eigen regels en dat is best handig vind ik. Samen met mijn man gaat dat hartstikke goed. Maar wanneer ik in groepsverband iets moet doen, wordt het lastig.
Ik heb eerst gekeken hoe anderen van de groep de foodswap hadden uitgevoerd. Voor mij is het belangrijkste: mag ik een eigen draai geven aan een gerecht? En hoera. Dat was geen probleem. Dus missie geslaagd. Het smaakt eigenlijk wel naar meer, zo'n foodblogswap. Dus op naar volgende maand. Het geeft mij ook weer stimulans om eens flink mijn website onder handen te nemen. Want sommige pagina's zijn aan groot onderhoud toe.
Zie je die groene regel met blauwe tekst hieronder? Dat is de link naar het recept van de foodblogswap.
Frittata met spinazie en chorizo.
Gisteren was ik op de markt en ik zag dat ze verse doperwten hadden. Altijd lekker. De dame achter de kraam vroeg of het moeilijk is om ze te bereiden. Mijn antwoord was natuurlijk nee.
Ze keek mij verbaasd aan. Waarschijnlijk omdat zo resoluut antwoord gaf. Dus ik vertelde verder. Dop de doperwten. Breng water aan de kook met een weinig zout. Doe de doperwten erin, breng het water weer aan de kook en zet dan de timer op 1 minuut. Afgieten en laten staan. Ik spoel ze niet koud, want ze kunnen dan nog doorgaren.
Op deze manier krijg je geen melige bolletjes op je bord. Maar lekker knapperige bolletjes.
Ik maakte er een salade van. Lekker met gekookte eieren en wat mayonaise. Nog wat verse munt erdoor en een paar slagen van de pepermolen. Laat het staan, daar wordt het alleen maar lekkerder van.
Trouwens net als bami. Van de week moesten we op pad en omdat ik wist dat ik bij thuiskomst te moe zou zijn had ik voor vertrek de bami gemaakt. In de pan terug en in de hooimadam gezet. Dat ga ik vaker doen. Dat was zoveel lekkerder. Het was één grote bamifamilie op mijn bord.
Terug naar de doperwten. Op het bord ligt ook een plak varkensrollade. Gekocht bij de ambachtelijke slager en gegaard in de airfryer. Zeer geslaagd. Gekookte asperges erbij. En die gebakken aardappelen. Ook huisgemaakt natuurlijk. Kruimige aardappelen schillen, wedges snijden. Afspoelen en in kokend water doen. Als het water weer kookt, de timer op 8 minuten zetten. Afgieten en wat uit laten wasemen. Bakboter en olie in een ruime bakpan. En bakken maar die aardappelen. Verse bieslook uit de tuin erover knippen of snijden en aan tafel maar.
Nog een recept met asperges >>>>>>>
Bloemkool - you love it or hate it. Zelf ben ik er dol op en mijn man gelukkig ook. Vroeger at ik het graag met verse worst. Maar bloemkool kan met bijna alles.
En ja een pizzabodem kan ook. Die kan je makkelijk zelf maken. Koop een bloemkool, rasp de bovenkant eraf en maal ze fijn in je keukenmachine. Meng er ei door en vers geraspte kaas - gebruik geen zakjes geraspte kaas.
Doe er nog wat gedroogde kruiden door en maak dan een platte pizza van het mengsel.
Beleg dit met wat jij lekker vind.
Van bloemkool kan je ook heerlijke hartige taart maken. Of een salade. Ach er zijn zoveel recepten. Weet je wat je het beste kan doen. Download gratis en voor niets mijn special met bloemkool in de hoofdrol. En ken jij die één of meerdere bloemkoolovers. Geef ze dan de link naar de gratis download. Zo maak je die ook weer blij.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vier de aarde inderdaad. Heb jij respect voor de bol waarop je leeft? Ik probeer het te hebben. Zo doe ik een aantal dingen niet meer en een aantal dingen juist weg. Het is teveel om op te noemen. Ik stip er twee aan in dit blog. Uiteraard weer met een recept.
Heel lang geleden vloog ik samen met mijn vaak twee keer per jaar. Lekker op vakantie. Onze verste bestemming was Tenerife. Een heerlijk eiland waar het goed toeven is. De laatste keer was naar Alicante om in Benidorm vakantie te houden. Heen ging niet goed door een paniekaanval met het landen. Toen moesten we nog terug. Afijn, we zijn thuisgekomen. Maar besloten om niet meer te gaan vliegen.
Op vakantie gingen we nog wel, maar met de auto. Ook leuk. Meestal gingen we naar Zuid-Limburg. Heerlijke wandelingen maken. Ook kookte ik daar zelf. Ik vind koken nou eenmaal leuk om te doen. Ook na het wandelen.
Om ervoor te zorgen dat ik zo weinig mogelijk verspil koop ik precies genoeg voor ons tweetjes. Weggooien is zonde. Ook let ik op wat ik koop. Zo kan je in de Lidl verspilmenietjes kopen. Dat is groente wat net als mensen is, heel divers. Zo hebben ze verspilmenietjes asperges. Niet allemaal even recht. Want dat kan ook niet. Zie de foto links van dit blok. Ik maakte er een lekkere hartige taart mee. Dan zie je niet dat ze verschillend zijn. En zo vier ik moeder aarde. Want deze niet zo mooie asperges worden niet weggegooid.
Ik kijk naar buiten en zie dat het grauw is. Beetje mistig in de verte. Niet echt een dag om naar buiten te gaan. Het is fris ook. Dit zijn echt binnenblijfdagen.
De weermensen hebben het voorzichtig over verbetering. De lente komt eraan en zeker beter weer. Wanneer ik dat hoor denk ik: hmm eerst zien - dan geloven.
Na een jaar Covid 19 zitten we nog steeds met een lockdown. Daarbij ook een avondklok, afspraken maken bij zogeheten niet essentiële winkels. De terrassen blijven dicht en het aantal wat op bezoek mag is ook beperkt.
Dan moeten we het maar thuis gezellig maken. Of zoals dat tegenwoordig heet. Cosy. Misschien moeten we onze ramen maar vol gaan plakken met stickers. Met daarop bijvoorbeeld paashazen of paas-kuikentjes. Stickers hè mensen, geen echte. Ben je nog op zoek naar recepten. Kijk eens hiernaast. Daar vind je een link naar een gratis download met diverse recepten geschikt voor de Pasen.
Een nicht van mij heeft een belofte ingelost. Ze had haar opa, mijn schoonvader beloofd om zijn boek uit te geven. En nu is het klaar. Het is heel veel werk geweest. Helaas is opa er niet meer bij om de lancering van het boek mee te maken. Maar opa, kijkend vanaf boven, is zeker trots op je Claudia.
Hij was echt 1 van de 16 kinderen die zijn ouders hebben gekregen. Dus veel monden te voeden. Wat een heidens karwei was in de hongerwinter. Niet alleen de honger was een gevaar. Er lag ook gevaar op andere vlakken.
Het is 1940, het begin van de Tweede Wereldoorlog. In Den Haag woont op dat moment een gezin van een vader, moeder en hun zestien kinderen. Zij doen er alles aan om te overleven. Naarmate de oorlog vordert, is er steeds minder voedsel en brandstof voor de mensen. De mensen worden heel creatief. Wanneer het winter wordt in 1944 is er zodanig weinig voedsel in grote delen van het land, dat er een hongerwinter aanbreekt. De schrijver gaat samen met familieleden verschillende keren op pad vanuit Den Haag op zoek naar voedsel. Hun zoektocht brengt hun verder noordwaarts en zelfs tot in Friesland. Lukt het hen om te overleven?
Dit waargebeurde verhaal zijn herinneringen van een tienerjongen die in het begin van de oorlog nog maar 8 jaar was. Het geeft een inkijkje in hoe de mensen in die tijd overleefden. De ervaringen van een tiener zijn pakkend en typisch voor die tijd.
Het boek draagt zijn naam als schrijver. En het is inderdaad zijn verhaal. Maar Claudia heeft heel veel werk geleverd om het leesbaar te maken. Van alle tekstfragmenten en gesprekken met haar opa heeft ze een boek met 162 pagina samengesteld en geredigeerd. De prijs is slechts: € 15,95
Klik hier voor meer informatie.
Nee. Ik ga het er niet over hebben. Waarom zou ik? Alles wordt toch al bedisselt en besloten. Je kan het er wel of niet mee eens zijn. Het helpt geen sikkepit. Dus nee, ik ga niet schrijven over de nieuwe maatregelen die gisteren zijn aangekondigd tijdens de persconferentie.
De 'strijd' tegen corona is er een van een lange adem. Maar daarna, de opbouw. We hebben dan ook nog een lange weg te gaan.
Dus ik heb toch met mezelf afgesproken om er niet zoveel over te lezen. Want laten we eerlijk zijn. Als je al dat nieuws leest, dan geloof je toch niet dat we in een rijk land wonen. Stop...andere focus en gedachten.
Nee! Het is helemaal niet zo makkelijk. Het hele leven wordt er door beheerst. Maar soms zie ik pareltjes van quotes die een ander licht laten schijnen op het leven en die deel ik op facebook. En soms gebeuren er ook leuke dingen op een ander vlak. Sinds gisteren heb ik op mijn groep koolhydraatarm Kha eten zomaar meer dan 2000 leden bereikt. Dat is toch top dacht ik zo. Dat betekent dus dat ik de aankomende tijd daar mijn aandacht aan ga besteden. Er is vraag naar. En ik ga helpen.
Hiernaast zie je al twee voorbeelden van een Koolhydraatarme maaltijd.
Dag coronagerechten- hallo simpele en smaakvolle gerechten. Koolhydraatarm of niet.
Zo neem ik me voor om in het nieuwe jaar meer aandacht aan mijn website te besteden. En dan voornamelijk deze pagina. En hup, daar gaat mijn goede voornemen.
Het is toch ook logisch dat het misloopt met het goede voornemen. Eigenlijk is het flauwekul. Wat wel helpt is dat ik me heb voorgenomen om iedere dag zeker één uur met de website bezig te zijn. Weet ik niet van mijzelf, maar dat is mij ingefluisterd door iemand die psychologie heeft gestudeerd. Iedere dag moet lukken, behalve de weekenden. Dan ga ik echt wat anders doen.
De eerste weken van dit nieuwe jaar probeer ik het echt. De pagina die ik klaar wilde hebben is klaar. Het was veel werk. En helaas ziet het er anders uit op de tablet en mobiel. Maar daar komt ooit verandering in. Het komt niet door mij, maar door mijn provider.
De site die ik eerst gereorganiseerd wilde hebben was de receptenpagina. Wat heb ik gedaan?
Van alle recepten op mijn site en preview geplaatst met de link naar de pagina waar het recept staat. Het staat nu gegroepeerd op alfabet. Onnodig om te vertellen dat het veel werk is geweest. Maar nu is het een kwestie van bijhouden. Klik maar!!!
Mijn recepten worden regelmatig nagekookt. Daar wordt dan ook een blog over geschreven. Onderlaatst is mijn recept van rucolasalade met zalm en tonijn nagekookt. En het viel in de smaak en hoe! Het is een leuk blog geworden met mooie foto's. Klik hier voor het blog
Op mijn zoektocht naar foodtrends mis ik toch iets. Waar het wel over gaat is bijvoorbeeld plantbased eten. Met andere woorden, meer groente, fruit en geen vlees. Maar ook meer koolhydraatarm eten. De recepten vind je hier ook. Klik maar op meer.
Al met al dus weinig nieuws onder de zon. Een herhaling van zetten van dit jaar. Er is één ding wat wel in opkomst is, dat zijn de kant-en-klare maaltijdpakketten. En dat snap ik. Ze worden moneymakers genoemd voor de winkels. Maar aan de andere kant, voor huishoudens zijn ze super handig. Een pakket met een recept en voldoende ingrediënten om de maaltijd te maken.
Voedselpakketbezorgers spelen hier goed op in. Die pakketten worden aan huis bezorgd. Receptenkaartjes erbij en koken maar. Zelf ben ik van het kopen in de supermarkt. Wil zelf toch graag de keuze maken.
Wanneer ik hier en daar kijk bij receptenschrijvers dan zie ik regelmatig de vraag of opmerking: 'alweer een recept voor vier personen. Ik ben alleen of ik leef met een partner. En zomaar die recepten delen dat is echt geen optie.'
Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens groeit. Dat gat vul ik moeiteloos op. Mijn recepten zijn namelijk voor 99.99% geschikt voor twee personen. Houd je een portie over? Eet je het de andere dag of je vriest het in. Ben je helemaal hip bezig. Want food preppen of je eten voorbereiden is hip en verstandig. Zo heb je altijd iets te eten in huis.
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Het blijft een verrassing zo'n bookazine. Iedere maand koop ik er zeker één. Maar vaak zijn het er drie. Diverse week- en maandbladen geven tegenwoordig een bookazine uit. En hebberig als ik ben wil ik ze allemaal hebben.
Nummer 11 van de Libelle bookazine was deze keer een boek van Nicci Gerrard. Zij is de vrouwelijke helft van Nicci French. Ik wist niet wat ik kon verwachten.
Dit boek is eerder besproken in het DWDD boekenpanel. Was ik alweer vergeten eerlijk gezegd. Daar werd onder andere over dit boek gezegd: 'Een openhartig boek. Verplichte kost voor iedereen in de zorg, maar vooral voor ons allemaal'.
En dat laatste kan ik zeker beamen.
Ik vond het een fascinerend boek. Lastig op sommige stukken maar ook ontroerend. Best wel taaie kost ook eigenlijk. Ondanks dat de aanbeveling van het DWDD boekenpanel dat het verplichte kost moet zijn voor iedereen in de zorg. Denk ik dat niet iedereen dit boek met plezier lees. Wel met herkenning over bepaalde situaties.
Wil je het bookazine van mij overnemen? Stuur dan een bericht naar mij. Verderop deze pagina staat de mogelijkheid.
Het is de tijd van stoofperen. En dat vinden wij helemaal niet vervelend. Integendeel. Wij vinden dit heerlijk. Normaal kook ik de peren in port of met rode wijn. Onderlaatst had ik ze in bessensap gekookt. Dat was ook erg lekker.
Waarom zou je het in siroop koken in plaats van wijn of rode port? Het antwoord ligt voor de hand denk ik. Omdat wij minder alcohol willen gebruiken. Een goed glas wijn is lekker en gaat er in het weekend ook wel in. En ermee koken is ook heerlijk. Maar we willen minderen. Minder drinken en minder alcohol in het eten.
Dat is altijd wat men denkt. En gedeeltelijk is dat ook zo. Vaak kook ik de port of de rode wijn tot er geen alcoholgeur meer af komt. De vraag is, is dan alle alcohol echt verdampt? Ik denk het niet. Helaas vind ik geen eenduidig antwoord. Dus ik houd het maar op dat het niet helemaal verdampt.
In de Lidl had ik de bessensap al gekocht tijdens de Scandinavische week. Maar ik zag ook dat ze vlierbessiroop hadden. Daar had ik ook twee flessen van gekocht. Precies genoeg voor 2 kilo stoofperen. De flessen nog omspoelen met water en ook in de slowcooker. Verder geen toevoegingen. Dat was ook echt niet nodig. Ze hebben eerst TWEE UUR high geslowcooked. Daarna heeft de knop nog VIER UUR op medium gestaan. En gewoon laten afkoelen in de slowcooker.
De peren had ik uiteraard eerst geschild, in vieren gesneden en het klokhuis verwijderd. Het is even wat werk, maar ach, daar draai ik mijn hand niet voor om.
Ik was in de veronderstelling dat de peren lekker wit zouden blijven. Nou tot mijn pret waren ze roze geworden. Oh en de smaak?
In één woord:
ZALIG!
4-11-2020
Vorige week stond ik in de rij van de kassa en ik keek in mijn winkelwagentje. Direct dacht ik aan een krantenartikel en reportage op tv dat het lastig blijkt te zijn om de juiste - lees gezonde keuze te maken qua boodschappen. Naar het schijnt is er te weinig gezonde keuze. En ik dacht, is dat wel zo?! Natuurlijk zie ik die rijen met frisdranken en hele schappen vol met snoep en koek ook wel. Maar daar loop ik gewoon door en negeer het aanbod.
Moet ik daar hard mijn best voor doen? Nou eigenlijk niet. Lust ik het niet? Ja hoor, best wel. Oké niet alles, oké oké veel wel. Zo eet ik liever pure chocolade dan melkchocolade. En paprikachips ben ik niet dol op. Dus zo nu en dan eet ik gewone chips
Onderaan dit kader staat een foto van mijn maandag-boodschappen. Het is zoals de meeste weten voor twee personen. Ik heb graag het één en ander op voorraad. Onder het geitenkaasje lagen nog twee pakken biologische gemalen koffie. De wijn was een wat duurdere die mooi in mijn budget paste van die dag. De diepvries spruiten wilde ik testen. Ze waren mwah. Vers blijft mijn favoriet. Oh en die mondmaskers had ik gekocht omdat ik het vermoeden had, bij de vorige perco van de MP en de Jonge, dat het verplicht zou worden.
En onder die spruiten liggen nog 4 doosjes kiwibessen. Onder de paksoi bananen.
Ik loop al die schappen met zogenaamde lekkers gewoon voorbij. Negeren is te leren. Toegegeven, ik heb geen kinderen en/of kleinkinderen. Dat scheelt een jas. Geen gezeur en/of gebedel om hippe, suikerbom drankjes. Of kinderkoekjes die ze van de tv kennen. Daarnaast ben ik van de generatie - snoep, frisdrank en chips zijn traktaties. Dat aten wij in het weekend of op feestjes. En dat hanteer ik nog steeds. Ook ben ik zuinig op ons lichaam en spaarzaam. Daarom let ik extra op wat ik koop. Dat zorgt ervoor dat ik altijd eerst eten koop. Want dat is belangrijk. En als het in mijn budget past koop ik een fles wijn. De gezonde keuzen kan je wel maken in een supermarkt. Maar het aanbod van ongezonde producten mag naar mijn idee best een tandje minder.
2-11-2020
Dit zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Gedichten plaatsen. Helaas ontbreekt mij de tijd. Ik heb zoveel te doen eigenlijk. Dat komt omdat ik zoveel hobby's heb en natuurlijk ook het huishouden moet gedaan worden. Niet mijn grootste hobby. Maar wat moet dat moet.
Zo onderhand raakt deze website meer en meer gevuld met van alles. Het wordt zo een echt magazine. Opinie, gedichten en recepten. Maar ook foto's van mijn artworks.
Bij de dotarts staan prijzen.
Vandaag heb ik een nieuw recept zonder vlees. Deze keer met tofu. Kijk maar in het kader hiernaast.
30 oktober 2020
Een oud gezegde maar het is echt waar. Ook in de keuken. Wie denkt dat voorgesneden groenten een uitvinding is van deze tijd. Denkt verkeerd. Dit werd allang gedaan. Alleen niet voorverpakt zoals tegenwoordig. In een grijs verleden kon je bij de groenteboer hele snijbonen kopen. De standaard vraag was altijd: 'wilt u ze gesneden hebben?' En soms was het antwoord ja. Zeker wanneer ze dezelfde dag werden gegeten. Moesten ze worden bewaard dan niet.
Dat is andere kost. Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met zakken voorgesneden groenten en fruit. Ook in de Lidl waar ik veel van mijn boodschappen haal. Zelf ben ik geen fan van voorgesneden groenten. Maar heel soms gebruik ik. Puur voor het gemak of om iets uit te testen. Hier gaat om groenten die ik wilde uittesten. Uitproberen hoe dat gaat in de Airfryer en of het lekker is.
4 augustus 2020
Het is volle maan. En dat blijft voor veel fascinerend. Ook voor mij. Zelf roep ik altijd dat ik iets heb met de volle maan. Volgens mij zeggen heel veel mensen dat. Maar wat zegt de maan in je sterrenbeeld over jouw? Lees het via de link. klik hier...
Deze keer een nieuwe art journaling. Zo trots als een pauw. Wanneer je hier klikt - kun je lezen hoe ik het heb gemaakt. Althans, welke producten ik heb gebruikt.
Goed gereedschap
En dat is maar goed ook. Want de zon kleurt de dag toch een beetje mooier. Het maakt het werken in de tuin ook leuker. Vorige week had ik nog een leuke oogst uit mijn mini-moestuin. Gele boontjes en verse doperwten. De aardbeien worden opgegeten door de merels. Maar met de druiven gaat het als een malle. Die kunnen we niet allemaal opeten. Dus moest ik wat met onrijpe druiven. Wat ik daarmee heb gedaan kan je lezen in mijn nieuwe blog. Zie verder op deze pagina.
Oh en nieuw is de pagina: wat heb ik gelezen. Er staat nog 1 boek die ik heb besproken. Maar er zullen spoedig meer volgen.
Na de coronatijd is het nu vakantietijd. Oké, de corona is nog 'onder ons', maar veel mensen zijn toe aan een verzetje. Vakantie dus... Voor veel is het een staycation geworden, maar er zijn ook mensen die naar de camping zijn gegaan. Wanneer dit je eerste keer is, heb je letterlijk en figuurlijk je waterdoop gehad. Best een beproeving. Dat weet ik nog uit mijn eigen jeugd. Een kleine tent en vier mensen. Dat werd veel pesten. En dan heb ik het over het kaartspel. Tegenwoordig speelt iedereen een spelletje op de telefoon of tablet. Een serie kijken of muziek luisteren wordt kan ook. Ben je een liefhebber van muziek, dan vind je dit misschien wel leuk om dit te bekijken en te beluisteren. Het is iets waar je normaal geen tijd voor hebt of neemt. Maar nu wel.
Veel plezier en sterkte!
Vis eten moet ook leuk blijven. Met dit recept kan je goed variëren. Geloof mij maar. Ben je geen liefhebber van vis. Kies dan voor kaas zoals feta. Klik hier voor het recept
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.