Op deze pagina staat een recept zonder vlees. Wil je meer recepten zonder vlees? Klik dan op onderstaande link. Je komt op een pagina met een gratis download met 40+ recepten.
Avocado met tonijn
Baby avocado
In de Jumbo zag ik vorige week baby-avocado. Ik dacht misschien is het wel avocado die te vroeg is geoogst. Maar dan zouden ze niet eetrijp. En dat stond op de verpakking.
Klein maar fijn
Er zitten er vier in één verpakking. Kijk dat is fijn. Ben je met zijn viertjes heb je allemaal een kleine avocado. Nou woon ik alleen met mijn man. Dus nu hebben wij twee dagen, iedere een kleine avocado. Dubbel fijn dus. Het scheelt ook weer in kcal.
Gemengde sla
Omdat ons mooi weer was beloofd heb ik ook voor het gemak een zak gemengde sla gekocht. Ook bij gebrek aan de zachte, verse kropsla. Aan de andere kant vind ik zo'n zak gemengde sla ook weer leuk. Een bord vol met meerdere smaken, kleuren en structuren.
Tuinkers
Tuinkers is een cres. Cressen zijn niet hetzelfde als kiemgroente zoals taugé. Tuinkers wordt ook altijd verkocht met het matje waar ze op zijn gekweekt. Taugé en alfalfa niet. Cressen bevatten veel voedingsstoffen. Maar geven ook smaak. Daarom strooi ik het graag over mijn salades. Of op een broodje kaas. Smeer je broodje met naturel roomkaas, maal er verse peper over, misschien wat chilipeper erop en dan aftoppen met flink wat tuinkers of broccoli-cres. Zalig! En gezond bovendien.
Een bord vol met meerdere smaken, kleuren en structuren.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 baby-avocado's
- 2 kleine blikjes tonijn op olie ( of ongeveer 300 gram)
- 1 x dressing voor de salade
- 1 limoen
- 1 zak gemengde sla
- 250 gram cherry-tomaten in verschillende kleuren
- 25 gram verse basilicum
- 1 bosje radijs
- ½ verpakking tuinkers
- 2 eetlepels geroosterde, gemengde pitten (pompoen-zonnebloem- en pijnboompitten)
Zo bereid je het!
- Halveer de avocado's.
- Verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Leg op de borden en besprenkel met limoensap.
- Open de blikjes tonijn. Giet de meeste olie in een schaaltje. Gebruik voor de dressing.
- Verdeel de tonijn over de avocado's.
- Maak de dressing in een ruime kom of schaal.
- Doe de sla bovenop de dressing en hussel door. Zorg dat de dressing goed is gemengd met alle sla.
- Was de tomaten, drogen en halveren. Doe bij de sla. Hussel nog eens door.
- Pluk de basilicum van de takjes en doe ook bij de salade. Goed omhusselen.
- Was de radijsjes. Haal los van het groen.
- Verwijder het worteltje en snijd in vieren. Doe in de kom bij de sla en tomaten.
- Ook goed omhusselen.
- Leg wat van de salade op beide borden.
- Strooi de gemengde en geroosterde pitten erover.
- Knip de tuinkers en verdeel over de avocado met tonijn.
- En dan... AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link