Dit recept heb ik op 14-6-2014 op een andere blogsite gepubliceerd.
Het is hoogzomer en het zomerfruit is volop overal te koop. Niet alleen frambozen en aardbeien uit ons eigen land. Maar ook heerlijke meloenen uit bijvoorbeeld Spanje.
In dit gerecht heb ik geen gelatine gebruikt, maar agar agar. Dat is gemaakt van zeewier.
Eerlijk gezegd maak ik zelden toetjes. Behalve in het zomerseizoen. Door mijn eierstokkanker staat het helaas op een laag pitje. Maar ik weet zeker dat ik dit ga inhalen in de herfst en winter. Ook leuk om desserts of toetjes in die seizoenen te maken en te eten.
Normaal gesproken schrijf ik recepten voor twee personen. Maar in dit geval is het anders. Dat kwam door de meloen. Die heb ik in zijn geheel gebruikt. En dan wordt het gewoon meer. Wij hebben er twee dagen van gegeten. Was geen straf kan ik verklappen.
Dit is een herhaling. Ik val steeds in herhalingen. Dat komt omdat ik weet dat veel mensen die nepslagroom in huis halen en roepen dat ze aardbeien met slagroom eten. Lieve mensen. Er is maar één echte slagroom. En dat klop jezelf. Dat koop in de supermarkt. Zet je koel in je koelkast. Wanneer je lekkere slagroom wil eten bij je aardbeien, dan klop je het eerst lekker stijf of lobbig voor mij part. Maar laat die spuitbussen staan. Het is een onzinproduct. Net als de plakjes omelet.
Ga voor het echte spul.
Oorspronkelijk staat dit recept in een oud kookboekje van mijn moeder. Zij gebruikte dit boekje op de huishoudschool. Omdat havermout helemaal hip is. Dacht ik dit recept moet op mijn site. Het is goedkoop, snel, simpel en smaakvol.
De pruim met de naam - Reine Claude geeft voor mij het einde van de zomer aan. Ik had ze gekocht maar ze moesten eigenlijk op. Dus ik maakte een een per ongeluk recept die goed uitpakte.
O ja, extra lekker gemaakt met Liquor 43. En die kersen maakten het helemaal top. Parfait is een makkelijke manier van ijsmaken. Probeer het maar eens.
Recept is voor vier personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!