01-07-2022
Jelly van meloen met frambozen
Dit recept heb ik op 14-6-2014 op een andere blogsite gepubliceerd.
Agar agar
Het is hoogzomer en het zomerfruit is volop overal te koop. Niet alleen frambozen en aardbeien uit ons eigen land. Maar ook heerlijke meloenen uit bijvoorbeeld Spanje.
In dit gerecht heb ik geen gelatine gebruikt, maar agar agar. Dat is gemaakt van zeewier.
Geen toetjes
Eerlijk gezegd maak ik zelden toetjes. Behalve in het zomerseizoen. Door mijn eierstokkanker staat het helaas op een laag pitje. Maar ik weet zeker dat ik dit ga inhalen in de herfst en winter. Ook leuk om desserts of toetjes in die seizoenen te maken en te eten.
Geen straf
Normaal gesproken schrijf ik recepten voor twee personen. Maar in dit geval is het anders. Dat kwam door de meloen. Die heb ik in zijn geheel gebruikt. En dan wordt het gewoon meer. Wij hebben er twee dagen van gegeten. Was geen straf kan ik verklappen.
Echte slagroom
Dit is een herhaling. Ik val steeds in herhalingen. Dat komt omdat ik weet dat veel mensen die nepslagroom in huis halen en roepen dat ze aardbeien met slagroom eten. Lieve mensen. Er is maar één echte slagroom. En dat klop jezelf. Dat koop in de supermarkt. Zet je koel in je koelkast. Wanneer je lekkere slagroom wil eten bij je aardbeien, dan klop je het eerst lekker stijf of lobbig voor mij part. Maar laat die spuitbussen staan. Het is een onzinproduct. Net als de plakjes omelet.
Ga voor het echte spul.
3 recepten met aubergine
-
havermoutpannenkoekjes
Oorspronkelijk staat dit recept in een oud kookboekje van mijn moeder. Zij gebruikte dit boekje op de huishoudschool. Omdat havermout helemaal hip is. Dacht ik dit recept moet op mijn site. Het is goedkoop, snel, simpel en smaakvol.
-
omgekeerde clafoutis met Reine Claudes
De pruim met de naam - Reine Claude geeft voor mij het einde van de zomer aan. Ik had ze gekocht maar ze moesten eigenlijk op. Dus ik maakte een een per ongeluk recept die goed uitpakte.
-
parfait met amarene kersen
O ja, extra lekker gemaakt met Liquor 43. En die kersen maakten het helemaal top. Parfait is een makkelijke manier van ijsmaken. Probeer het maar eens.
Recept is voor vier personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 meloen naar keuze, ik had een Cantaloupe
- 1 gram agar agar
- 50 milliliter water
- 1 bakje frambozen
- 250 gram aardbeien
- slagroom
- wat pure chocolade
Zo bereid je het!
- Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal de schil eraf.
- Doe het vruchtvlees in een blender.
- Meet 200 milliliter puree af voor de jelly.
- Gebruik de rest eventueel voor een smoothie.
- Verwarm het water met de agar agar.
- Zodra het water lobbig begint te worden giet het dan bij het meloensap.
- Laat twee minuten staan.
- Pak ondertussen vier diepe borden en zet daar een hartvormige steker in. Of een andere vorm. Heb je geen steker, gebruik dan een kopje of een glas. Zet dat op zijn kop in het bord.
- Giet de bijna meloen-jelly in de soepborden en zorg dat het niet
- onder de vorm loopt.
- Verdeel er wat frambozen in.
- Zet ongeveer drie uur in de koelkast om goed op te stijven en koud te laten worden.
- Voor het serveren de slagroom lobbig kloppen met wat poedersuiker.
- Aardbeien wassen, ontkronen en halveren.
- Haal de vorm uit de borden en vul die ruimte met aardbeien.
- Leg er twee eetlepels slagroom bij en rasp er wat pure chocolade over.
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!