Pulled pork van procureur uit de GTG multicooker van Russel Hobbs

09-01-2023

Pulled pork van procureur uit de Good To Go multicooker van Russel Hobbs


Kerst

Wat zouden we gaan eten met de kerst? Daar moest ik echt diep over nadenken. Niets vreemds eigenlijk. Dat heb ik ieder jaar, maar deze kerst was het toch iets anders dan de andere


Kerst 2021

Terugkijkend op de kerst van 2021 zou deze kerst anders worden. Die kerst was van een andere orde. Kerst 2022 zouden we min of meer gaan vieren.


Slowcooken

Ik had zin in kalkoen maar ook in een lekker stuk procureur. Wat is procureur? Dat is werkvlees. Het komt van de nek van het varken. Eigenlijk hetzelfde vlees als de schouderkarbonade of halskarbonade, maar dan zonder bot. Dit vlees is uitermate geschikt voor pulled pork.


Procureur op smaak brengen

Graag kook ik zonder pakjes of zakjes. Dit wil ik toch even uitleggen. Natuurlijk gebruik ik zakjes met kruidenmixen. Het zijn kruidenmixen zonder zout en andere vulstoffen. En ja, ik gebruik ook kokosmelk uit een pakje. En ketjap, sambal, tomatenketchup, mosterd, mayonaise etc. Dat koop ik ook.

Wat niet. Dat zijn die potjes met aardappel anders of andere wereldmaaltijden in poedervorm. Die heb je echt niet nodig.


En door

De procureur wilde ik stevig op smaak brengen van te voren. Dus ik heb het vlees ingewreven met cajun kruidenmelange. Zonder zout en zonder suiker. Het vlees heb ik twee uur laten marineren met deze melange. Daarna aangeschroeid...Afijn wat ik verder heb gedaan kan je hier verder lezen. Slowcooken vergt wel planning. Ga je het gerecht vandaag of morgen eten. Het staat niet heel snel op tafel.


Scroll snel verder voor de foto's.

Slowcooken vergt wel planning.

Recept is voor twee personen. Deze keer eigenlijk voor meerdere personen. Met zijn tweetjes kan je er vaker van eten.

Lees onderstaande eerst voor je aan het recept begint!

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze

Wat heb je nodig?

 

Voor het vlees

  • ongeveer 500 gram procureur aan één stuk
  • 3 eetlepels cajun kruidenmengeling
  • 2 eetlepels bakboter of roomboter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenpuree

Voor de rijst

  • 3 rode puntpaprika's
  • genoeg olie om de paprika's in te smeren
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • Snuf zout en peper naar smaak

Zo bereid je het!


Zo bereid je het vlees!

  1. Haal de procureur uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier.
  2. Strooi de helft van de cajun kruidenmengeling op een schaal of bord.
  3. Leg daar het vlees op. Verdeel dan de andere helft van de kruidenmengeling over het vlees. Druk goed aan en draai het vlees door de kruiden.
  4. Verwarm de multicooker op aanschroeien.
  5. Zet de tijd op 30 minuten. Wanneer de pan is opgewarmd hoor je een piep en dan begint de tijd af te lopen.
  6. Voeg de de bakboter of roomboter toe.
  7. Pel de uien en snijd in halve manen. Doe in de pan.
  8. Pel de knoflook en doe bij de uien in de pan. Laat rustig bakken met het deksel op de pan.
  9. Veeg of borstel ondertussen de champignons schoon en snijd ze in stukken.
  10. Doe in de pan bij de ui en laat goed bakken zonder deksel. Zo kan het eventuele vocht uit de champignons verdampen.
  11. Voeg de tomatenpuree toe en laat even 'garen'. Roer lekker door de groenten.
  12. Leg de laatste 10 het vlees in de pan. Maak hiervoor wat ruimte in de pan. Laat om en om aanschroeien.
  13. Wanneer dit is gebeurd, schakel dan de slowcooken hoog in. Voeg voldoende vocht toe, zodat het vlees half onder het vocht ligt. Deksel op de multicooker en laat maar garen.


Zo bereid je de paprika met rijst

  1. Was de puntpaprika's. Droog en spray of kwast ze in met olie.
  2. Leg in een schaal die past in jouw airfryer. Zet de temperatuur op 160° Celsius en de timer op 20 minuten.
  3. Kijk na die tijd of je het velletje van de paprika's makkelijk kan verwijderen. Zet anders nog even terug.
  4. Laat de paprika's afkoelen. Verwijder het velletje. Halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten.
  5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens gebruikaanwijzing op de pan.  Giet dan af en laat wat uit stomen.
  6. Verwarm dan een eetlepel olie in een wok of ruime bakpan.
  7. Voeg de rijst toe en de paprika. Laat rustig bakken.
  8. Haal dan de groenten uit de multicooker en laat meewarmen.
  9. Neem twee vorken en trek het gare vlees uit elkaar. Schep bij de rijst. Zorg dat het lekker warm is.
  10. Schep alles om.
  11. En dan...AAN TAFEL!!

Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat zij ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Klik dan hier en je komt op de pagina waar je een contactformulier kan invullen. Of reageer via de facebook-plug-in.


Volg je mij al op facebook? Doen! Je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

pulled pork uit de gtg multicooker Russell Hobbs

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: