Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee.
Garnalencocktail salade
Garnalencocktail hip maken
Garnalen. Wie eet ze nog? Ik zo nu en dan. Soms zitten ze bij een zalmsalade de luxe die ik koop in de viswinkel. Maar soms, koop ik ze in de Lidl. Ja erg hè! Ik weet het. Maar soms is het toch handig.
Ik blijf het zeggen
En toch blijf ik het wel zeggen. Probeer je vis zoveel mogelijk te kopen in een viswinkel. Gegarandeerd dat je daar verse vis koopt. Je kan ook vragen hoe je de vis kan bereiden. Zij hebben daar verstand van zeg ik altijd maar.
Garnalencocktail - hoe dan?
Vroeger werden de garnalen in een whisky-cocktailsaus gedaan. Misschien nog. En vaak kwamen die sauzen uit een fles. Tja, en daar ben ik nou helemaal geen voorstander van. Met wat mayonaise, tomatenketchup en wat kruiderijen maak je die saus lekker zelf. Drupje whisky erin en eten maar. Trouwens, ik heb het garnalencocktail salade genoemd. Maar je kan het ook garnalencocktail poke bowl noemen.
Geen whisky-cocktailsaus
Direct kan je vertellen dat in deze garnalencocktail geen whisky-cocktailsaus zit. Ik heb gekozen voor een gewone saladedressing. Zelf gemaakt. Klaar in een wip. De eieren koken duurt langer kan ik verklappen. Het is een complete, koolhydraatarme maaltijd. Je zit er goed vol van. Eet je liever geen garnalen om wat voor reden dan ook. Vervang ze dan voor andere vis uit blik of gerookte hamblokjes. Of doe er nog een extra gekookt ei bij. Kan allemaal. Jij moet het eten tenslotte .
Het is een complete, koolhydraatarme maaltijd. Je zit er goed vol van.
Wat heb je nodig?
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olie
- vers gemalen peper
- 100 gram babyspinazie, rucola of veldsla
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 2 smaakkomkommers
- 1 avocado
- 2 gekookte eieren
- 100 gram gepelde Hollandse garnalen
- 3 bosuien
- 2 eetlepels verse dille
- paprikapoeder
Zo bereid je het!
- Maak de dressing in een grote kom, met de mosterd, azijn, olie en peper.
- Doe de spinazie, rucola of veldsla in de kom met de dressing. Goed omscheppen en direct verdelen over twee borden.
- Rooster ondertussen de pompoenpitten. Haal ze direct uit de pan als ze geuren. Zo stopt het roosteren.
- Was de komkommers. Verwijder onder- en bovenkant. Snijd de komkommer dan in blokjes. Verdeel over de borden.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de borden.
- Pel de eieren en snijd in vieren. Leg op de salade.
- Verdeel de garnalen over de borden.
- Snijd de wortelen van de bosui en verwijder het buitenste blad. Snijd de rest in plakjes.
- Verdeel de overgebleven dressing over de salade
- Verdeel de pompoenpitten over de borden.
- Hak de dille wat fijn en verdeel over de borden.
- Bestrooi met paprikapoeder.