Flammkuchen met speck

Flammkuchen met speck

Tante Fanny in de Lidl

Afgelopen maandag ging ik op boodschappenjacht naar de Lidl. Het 'gedesinfecteerde' karretje werd mij door een allervriendelijkste jongedame toegewezen en ik stapte de winkel binnen. Al direct de boel blokkeren, want ik zag potgrond. Sorry meneer riep ik nog, hij vond het niet erg. Pak van mijn hart. Stukje verderop zag ik een nieuwe koelcel met Tante Fanny flammkuchendeeg. Die nam ik mee. Want daar kreeg ik direct zin in. 
Ik had helemaal gemist dat het Alpenweek of Alpenfest was of is geweest. Want ik zag de Emmentaler liggen en Gruyère. En die kaas is juist zo erg lekker op een flammkuchen. De kaas is te koop als plakjes en aan een stuk. Beide varianten heb ik gekocht. Dat wordt genieten.

In de koelkast thuis lagen nog paprika's, in de voorraad rode ui. In de koelkast stond ook nog crème fraîche. Plantje met verse tijm op het aanrecht. Dit moest lekker worden. 

Verderop in de winkel zag ik Speck. En dat leek mij nou ook erg lekker op de flammkuchen. Verderop vertel ik meer over het speck.

Flammkuchen met speck
Want ik zag de Emmentaler liggen en Gruyère. En die kaas is juist zo erg lekker op een flammkuchen. 
Speck

Over het speck zou ik meer vertellen. Ik weet dat velen denken bij het woord - speck. Ha, dat is van de vleesloze slager. Maar helaas. Het komt uit Tirol. En het is nog beschermd ook. Kijk maar op de verpakking die op de foto staat. Je ziet het Europese keurmerk. Het is dus Tiroler speck. En lekker dat die is. Hmm. Hij is ook al in zeer kleine stukjes gehakt. Wat mij betreft kwam dat goed uit. 


En ja, het kan ook met de vegaspeckjes. Niets mis mee. 

Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 1 verpakking flammkuchen deeg
  • half bekertje crème fraîche
  • 2 rode uien
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • vers gemalen zwarte peper
  • 65 gram Tiroler Speck
  • verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepel geraspte Gruyère
  • 2 eetlepels geraspte Emmentaler 
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven volgens aanwijzing op de verpakking. Heteluchtoven 200°Celsius en gewone oven 220°Celsius.
  2. Haal het deeg uit de verpakking en leg gelijk op een ovenplaat. 
  3. Besmeer met de crème fraîche.
  4. Pel de uien, halveren en dan dun in halve manen snijden. Verdeel over de flammkuchen
  5. Was de paprika's. Halveren, zaad en -lijsten verwijderen. Snijd dan de paprika in reepjes. Leg op de flammkuchen. 
  6. Verdeel de speck erover. 
  7. Zet de flammkuchen in de oven en de timer op 15 minuten. Check of het lekker bruin en gaar is. Niet! Laat hem dan nog 5 minuten staan.
  8. Snijd de verse tijm in stukjes.
  9. En dan...AAN TAFEL!!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Flammkuchen with speck Engels recept met ingrediënten.

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: