Ei bakken in de Philips Airfryer

Gebakken ei uit de Airfryer

De airfryer staat net als de multicooker prominent op het aanrecht. Er blijft genoeg over voor mijn snijplank. Naast de multicooker staat een inductiekookplaat. Die gebruik ik zelden. Misschien verdwijnt hij wel in de kast.

Lees snel verder.............


Eitje bakken koud kunstje


Airfryer Philips

Zo'n jaar of drie heb ik een Airfryer. Ik was duidelijk geen fan van het eerste uur. Dat is duidelijk. Wij aten nooit veel patat. En als we het aten dan haalde ik het. Makkelijk en snel. Maar sinds we verhuisd zijn is een patatje halen minder makkelijk. Daar wonen we net iets te ver voor weg. Het is koud voordat ik thuis ben. Koude patat en snacks zijn niet te eten.


Kopen maar

Dus op een zekere dag waren we zoals ik zeg 'op het dorp'  en stapte we de Blokker in. Daar zag ik de nieuwste Airfryer. Een XXL van Philips. Lekker groot. Je kan zeggen, te groot voor zijn tweetjes. Maar dat is dus helemaal niet waar. Het is precies genoeg voor ons tweetjes. De prijs was pittig dat geef ik toe. Ook begrijp ik dat het niet voor iedereen zomaar te doen is en dat er dan voor een goedkoper merk gekozen wordt. Dan hoop ik maar van harte dat het goedkope merk net zo lang meegaat. En zeker doet wat de Philips Airfryer doet. Ook temperatuurvast is. Naar mijn idee klopt dat bij de Philips. Mocht het niet zo zijn, dan hoor ik het graag. 


Meer doen met de Airfryer

Om het mezelf makkelijker te maken, zeker in deze tijd weer ben ik op zoek gegaan naar nog meer mogelijkheden van de Airfryer. Ook of het mogelijk is om een eitje in het apparaat te bakken. Waarom?? Ik hoor het je bijna denken. Ik ga jou het antwoord geven.


Ei bakken

Regelmatig eten wij een gebakken eitje. Gewoon omdat het lekker is. Als afwisseling van het broodbeleg. Of een gebakken ei op de bami of nasi. Makkelijk en lekker. Het is dan ook gelijk een vleesvervanger. Op internet vond ik van de Philips Chef een video waar hij een eitje bakte. Ik noteerde de temperatuur en de tijd. Ik hield zijn tijd aan. De airfryer gaf een pling-geluidje. Hij was klaar. Ook zoiets wat fijn is. Als de tijd is afgelopen stopt het apparaat. Het blijft dan nog wel even warm.

Hoe was het gebakken eitje. Nou net te ver gaar. De dooier helemaal hard. Dat wilde we niet. Het was eetbaar niet zoals wij dat wilde.


In de herkansing

We hoefden er niet lang over na te denken. Het lag zeker niet aan de temperatuur. Ook niet aan de olie. En zelfs het voorverwarmen was een goede zet. Dat deed ik eigenlijk niet zo snel. Vond het vaak niet nodig. Ik stelde de tijd gewoon een minuut langer in. Dan kwam het vaak goed. Met het bakken van een ei ligt het anders. Wanneer je dat in de koekenpan doet, verwarm je die ook eerst voor met wat vetstof. Olie, bakmagarine of boter. Maar net wat jij lekker vind. Ik zelf gebruik altijd olijfolie. Omdat ik dat zo lekker vind. En die olie maakte ik eerst warm in de Airfryer.


Breek een eitje

De olie verwarmde twee minuten voor op 180 graden celcius. Na die tijd was de olie warm genoeg en ik zag dat het eiwit begon te stollen. Snel de Aifryer dichtgedaan en de tijd op 6 minuten ingesteld. Het bleef nog even spannend of het eitje precies was zoals wij dat lekker vonden. Het geluidssignaal klonk en ik opende de Airfryer. En ja hoor. De dooier lekker zacht en al het eiwit wat gestold. We hebben zitten smullen. Geen vetspatters in de keuken. En geen verbrande randjes. Die verbrande randjes staan misschien rustiek, maar ze maken je gebakken ei vaak bitter. Een kind kan de was dus doen.


Ik heb hiervoor wel het Bakaccessoire van Philips zelf gebruikt hiervoor. En ja, die heb ik speciaal gekocht. Gewoon omdat het handig is. Het past precies en is er dus voor gemaakt om te gebruiken in de Airfryer.


In het kort..

  • Doe 2 eetlepels olie in het bakaccessoire
  • Stel de temperatuur in op 185 graden Celsius
  • Verwarm de olie twee minuten voor
  • Breek 1 of 2 eieren in het bakaccessoire van je airfryer
  • Stel de tijd in op 6 minuten - temperatuur blijft hetzelfde
  • Check of jij het lekker vind. Anders nog een minuut extra. Maar niet meer dan 8 minuten.
Airfryer recepten

Overzichtspagina

Nog niet volledig... Work in progress...

Neem contact met ons op

Share by: