25-06-2022
No waste gebakken champignons met gekookt ei op brood
Dit artikel heb ik op 21-03-2018 op een andere blogsite gepubliceerd.
foodblogswap
Vorige maand heb ik meegedaan met de foodblogswap en dat is me goed bevallen. Doe ik deze maand weer mee. Op de site van De keuken van de zoete inval vond ik een hartig recept met champignons op toast. Kijk eens rond op dit leuke blog met lekkere recepten. Er staan genoeg heerlijke recepten.
Toevallig heb ik zoiets eerder gemaakt. En kan ik nu mooi weer plaatsen. Het staat niet meer op mijn oude website.
No waste
Eerder heb ik de hartige taart gemaakt met oud brood. Deze keer heb ik een nog simpeler recept met oud brood. Zonder vlees maar met kaas en gekookt ei.
Snelle maaltijd
Als je uit je werk komt en je bent moe en eigenlijk heb je geen zin, dan ga je hier zeker zin in maken. Dit is een gezonde maaltijd en comfort food in één. Je hebt ook weer een reden om je oude brood niet weg te gooien.
Lekker hapje met voldoende eiwit
Het is een gerecht zonder vlees. Je hebt met dit gerecht geen vlees nodig. De kaas en ei geeft eiwit voldoende.
Dit lekkere hapje is geschikt voor alle seizoenen.
3 recepten met aubergine
-
Croque madame en monsieur
Welke croque de madam is behoeft toch geen uitleg hoop ik. Maak het met oud brood. Ik weet zeker dat je het vaker gaat maken.
-
Hartige taart van oud brood
Zuinig zijn is broodnodig in deze tijd. Eigenlijk altijd vind ik. Wanneer iets nog te eten is, dan gooi je dat toch niet weg. Deze hartige taart is no waste.
-
Oud brood quiche
Gooi je oude brood niet weg. En voer het ook niet aan de eendjes. Die beestjes worden daar ziek van. Gebruik het oude brood om tosti van te maken. Of als bodem voor een quiche.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Voor de champignons
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram (kastanje-)champignons
- 1 snuf gerookte paprikapoeder
- vers gemalen peper
- 1 theelepel (sherry-)azijn
Voor de rest van de maaltijd
- 4 sneden brood
- 2 eetlepels mosterd naar eigen smaak
- 2 plakken kaas - ik had Abdijkaas
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 2 gekookte eieren
- 2 tomaten
- 10 gram verse bieslook
- 15 gram verse krulpeterselie
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een koekenpan.
- Pel en snipper de ui. Doe in de koekenpan.
- Pel en snipper het teentje knoflook. Die bij de ui in de koekenpan. Laat op getemperde hittebron fruiten.
- Veeg of borstel de champignons schoon. Snijd in plakken en doe in de pan bij de ui/knoflook.
- Strooi de paprikapoeder en de peper erover.
- Blus af met de azijn.
- Laat de champignons rustig bruin bakken. Zorg dat het vocht ook is verdampt.
- Kook de eieren zoals jij ze lekker vind. Wanneer ze klaar zijn laat ze dan schrikken in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180°Celsius.
- Besmeer iedere snee brood met de mosterd.
- Leg daarop een plak kaas.
- Daarop de gebakken champignons.
- Strooi de geraspte kaas erover. Zet de sneden brood in de oven. Stel de timer in op 15 minuten.
- Pel ondertussen de eieren.
- Snijd de tomaten in plakken.
- Hak de kruiden fijn.
- Wanneer de oventijd is verstreken, haal dan de boterhammen eruit. Beleg met de gekookte eieren, de plakken tomaat en de kruiden.
- En dan - aan tafel...
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!