winter panna cotta met een stoofpeertje

25-10-2022

Winter panna cotta met een stoofpeertje

Dit recept heb ik op 4-12-2018 op een andere blogsite gepubliceerd.


Italiaans dessert

Panna cotta is zo makkelijk. Het kan niet mislukken. Panna cotta betekend gekookte room.


Echte vanille

Je zit zwarte pitjes in de panna cotta. En dat is goed. Want ik heb echte vanille gebruikt.


Zuivel

Voor deze panna cotta heb ik room gebruikt. Het dessert komt oorspronkelijk uit Italië. De betekenis is gekookte room. Gewone room wel te verstaan. Maar je kan hier ook sojaroom voor gebruiken. Of een andere plantaardige variant.

 

Winterse smaken

Ik heb er een winterse versie van gemaakt. Met steranijs en kaneel. Wat weer heerlijk combineerd met de stoofpeertjes.

Met steranijs en kaneel.

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 250 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ vanillepeul
  • ½ pijpje kaneel
  • 1 kruidnagel
  • 3 puntjes van een steranijs
  • 2,5 blaadjes gelatine



Zo bereid je het!



  1. Doe de slagroom in een steelpannetje. 
  2. Voeg de vanillesuiker toe.
  3. Halveer de vanillepeul en schraap de pitjes met een mes eruit en die in de room. Doe ook de doormidden gesneden peul erbij. 
  4. Voeg dan ook het kaneel, de kruidnagel en de steranijs toe. 
  5. Breng dit aan de kook en laat 15 minuten koken op getemperde hittebron. 
  6. Week de blaadjes gelatine kort in koud water volgens gebruiksaanwijzing.
  7. Voeg toe aan de kokende room en laat de gelatine oplossen. 
  8. Verwijder de vanillepeul, het kaneelstokje, het kruidnageltje en de steranijs uit de panna cotta. 
  9. Spoel twee vormpjes om met koud water en verdeel de panna cotta over de vormpjes.
  10. Zet in de koelkast ongeveer 3 uur. Dan is het afgekoeld en goed gestold. 
  11. Garneer met stoofperen of met ander fruit. 
  12. En dan...op tafel!! 


Neem contact met ons op

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

panna cotta flyer voor pinterest

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: