Gehaktballetjes en tomaat uit de Philips Airfryer XXL

Gehaktballetjes en tomaten uit de Philips Airfryer XXL

Gehaktballetjes en tomaten uit de Philips Airfryer XXL


De tomaten

En weer had ik lading tomaten van mijn tomatenplanten. Gisteren toen deze portie in de Airfryer stond, ging ik weer plukken. Dat zal de laatste keer zijn, helaas. Er zitten nog tomaten in wording en groene aan. Maar rijp zullen ze niet meer worden. Het blog over de tomaten vind je hier < klik>


Balletjes gehakt

Wij mogen graag een balletje gehakt eten. Dus ik wilde mijn balletjes bereiden in de airfryer. Natuurlijk had ik hier en daar gelezen dat dit makkelijk kon. Maar ja, zouden ze niet droog worden dacht ik nog. En dat was gelukkig niet zo. Dankzij het gehaktsoort wat ik had gekocht. En dat is biologisch rundergehakt van de Lidl


Ui raspen

Door het gehakt heb ik ui gedaan. Deze heb ik geraspt. Anders komen er van die grote stukken in. Nu heb je wel de smaak maar je ziet het niet. Daarmee voorkom je ook dat de stukken ui gaan verbranden.


Eerst in de koelkast

Nadat ik de balletjes op smaak heb gebracht, heb ik ze teruggezet in de koelkast. Dan krijg het rust en het ei gaat plakken. En dat was een goede zet. Want ik kon ze mooi in het gelid in de Airfryer leggen.


Foodblogswap

Dit recept is gebruikt als inspiratie door De keuken van de zoete inval. Catharina heeft er haar eigen draai aangegeven.

Maar ja, zouden ze niet droog worden dacht ik nog.

Recept staat onder deze foto.

Gehaktballetjes en tomaten uit de Philips Airfryer XXL
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Tomaten gegaard in de Philips Airfryer XXL

Nog een recept met de Philips Airfryer XXL

Deze aardappelen kan je ook met deze tomaten eten. Eerst de tomaten bereiden, dan de aardappelen. Eventueel wat verse sla erbij en radijsjes in plakjes. En dan smullen maar. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels broodkruim, panko of paneermeel
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse tuinkruiden
  • snufje chilipeper



 

Zo bereid je het!


 

  1. Doe het gehakt in een kom. 
  2. Pel de ui. Rasp dan boven het gehakt en meng door.
  3. Breek het ei open en doe bij het gehakt.
  4. Meng dan de over ingrediënten erbij en meng door.
  5. Maak er platte schijfjes van en leg naast elkaar op een bord. Dek af met plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
  6. Haal de ballen uit de koelkast terwijl de tomaten in de Airfryer zitten.
  7. Wanneer de tomaten klaar zijn, schep op een schaal. Leg dan de gehaktballen/schijven in de Airfryer. En stel het apparaat in.
  8. Eet ze zo, of met rijst gemengd met groenten of aardappelpuree. Of uit het vuistje met een lik mosterd of tomatenketchup. Natuurlijk ook erg lekker op brood!   

Heb je het recept gelezen?

En wil je meer lezen?

Dat kan.

Klik hier en je komt weer terug in het magazine.

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: