Portugese kip met zilvervliesrijst

Donderdag 17-12-2020

Portugese kip met zilvervliesrijst

Portugese kip met zilvervliesrijst

Portugese kip met zilvervliesrijst


Kluiven gegarandeerd

Ik waarschuw maar vast. Dit is geen snel-klaar-recept. Natuurlijk snap ik dat je een beetje teleurgesteld bent. Want je zit juist te wachten op hop hop snel-klaar recepten. Maar als je klaar bent met eten, ben je blij dat je het hebt gemaakt. Ik weet ook zeker dat je het vaker gaat maken. Deze kip staat garant voor kluiven. Pas wel op je vingers graag. Je zou ze zomaar mee kunnen kluiven. 


Niet schrikken

Schrik niet van het aantal stappen die staan in de bereidingswijze. Als je het leest zie je vanzelf dat het allemaal meevalt. 


Euroma Portugese kipkruiden

De kip is op smaak gebracht met Portugese kipkruiden van Euroma.

Foto van de verpakking met ingrediënten staat verderop deze pagina. 


Genoeg groente erbij

De groente bestond uit 4 grote rode uien, die samen 500 gram wogen en 500 gram gekleurde zoete, Spaanse puntpaprika's. Geen aardappelen of brood erbij, maar zilvervliesrijst. Manlief vond het heerlijk en ik ook. 


Deze kip staat garant voor kluiven.


Recept staat onder deze foto.

Portugese kip met zilvervliesrijst

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Portugese kip met zilvervliesrijst

Vingerkommetjes.

Zet op tafel bij iedere kluiver een kommetje met lauw water waar wat citroensap inzit. Dan kunnen de kluivers hun vingers spoelen tussendoor. 


Leg er ook een plak citroen in. Niet voor de sier. Wrijf ermee over je handen en vingers na het eten. Lekker schone en frisse handen. 

Klik hier voor de pagina.

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wat heb je nodig?


 

Voor de groente

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 500 gram zoete, Spaanse puntpaprika's


Voor de kippenpoten
  • 3 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels Portugese kruiden
  • 2 biologische kippenpoten (Lidl)
  •  1 of 2 vellen bakpapier


Voor de rijst en de rest van de maaltijd
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels verse platte peterselie
  • 2 eetlepels verse koriander










 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de olie in een ruime pan.
    Pel de uien. Snijd in vieren en dan in stukken. Doe de stukken in de pan bij de warme olie.
  2. Pel de knoflook, snijd in stukjes en doe bij de ui in de pan.
  3. Voeg de takjes tijm en Rozemarijn toe. Bak de ui zacht.
  4. Voeg na 5 minuten 100 milliliter water toe.
  5. Roer om en laat het water op getemperde hittebron verdampen.
  6. Maak ondertussen de paprika's schoon.
    Was de paprika's. Verwijder zaad-en zaadlijsten. Snijd in stukken.
  7. Doe de stukken bij de ui in de pan wanneer het water is verdampt.
  8. Meng de ui met de paprika. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
  9. Voeg weer 100 milliliter water toe. Laat het water verdampen.
  10. Wanneer het water is verdampt, laat de groenten dan nog 5 minuten zachtjes bakken.
  11. In de tussentijd breng je de kip op smaak.
    Meng de maïzena met de kruiden. Wrijf de kippenpoten hiermee rondom in.
  12. Haal de groenten uit de pan en leg dan de kippenpoten erin. Braad de kip om en om aan.
  13. Verwarm de oven voor op 200 graden° C. Wanneer de kip aan beide kanten lekker is aangebraden, doe de groenten er weer bij.
  14. Neem 1 of 2 vellen bakpapier. Maak het nat, druk het meeste water eruit en leg bovenop de kip.
  15. Zet de pan in de oven en de timer op 30 minuten. 
  16. Zet de oven uit, haal het papier van de kip en laat de pan in de oven staan.
  17. Weeg de rijst af en kook in twee keer zoveel water gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  18. Hak de peterselie en de koriander grof.
  19. Neem twee borden.
  20. Leg op ieder bord een kippenpoot, de helft van de groenten en verdeel de rijst.
  21. Strooi de gehakte kruiden erover.
  22. En dan....AAN TAFEL. 

Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: