Onderlaatst had ik gerookte spekblokjes gekocht. In de Lidl, het zijn spekblokjes met het beter leven keurmerk. Het was een duo-verpakking en gisterenavond heb ik één deel gebruikt voor deze saus. Ruim voldoende aangezien er ook nog geitenkaas bij kwam. Die zitten ook in duo-verpakking.
Natuurlijk kan je vegetarische speckjes gebruiken als je dat liever eet. Maar zelf gebruik ik het niet omdat er palmolie in wordt gebruikt. Dat komt van ver en ik weet niet of het klimaatvriendelijke palmolie is. En naast palmolie zitten er ook vaak toevoegen in die ik probeer te mijden. Dus nee, die vega spullen komen hier niet meer in huis.
Met wat rode ui en mosterdpoeder maakte ik er een saus van. Om af te blussen gebruikte ik het kookvocht van de groenten en aardappelen. Het kookvocht was goed warm, zeg maar heet. En om vlees af te blussen kan je beter heet water gebruiken. Het spettert minder en het is beter voor je vlees.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Manlief was tevreden. Dat is mijn graadmeter.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!