01-04-2023
Bruschetta op mijn manier
De vriezer leegeten
Soms is het broodnodig! Wat zou je je kunnen afvragen. Eens goed kijken wat er nog in de vriezer ligt. En vooral - hoe lang. Sinds deze week ben ik begonnen met het leegeten van de vriezer. Niet om te ontdooien, want dat doet hij zelf. Maar om de voorraad op te eten. Weggooien is echt zonde. Het heeft geld gekost. Daarbij is alles hardstikke duur geworden.
Ook voor mij
Ja, ook ik betaal meer voor mijn boodschappen. En toch bezuinig ik niet. Ik eet simpel en kook daarom ook simpel. Frisdrank gebruik ik niet. Dat scheelt alweer een slok op een borrel. Als ik dorst heb neem ik gewoon een glas water uit de kraan. Of koffie of thee. De koffie is gewone simpele filterkoffie en de thee is een biologische variant van de Lidl.
Brood op voorraad
In de vriezer ligt altijd brood op voorraad. Gewoon omdat het handig is om te hebben. Maar staat er nog soep in. Met dit regenachtig, koude weer is soep lekker. Maar ook voedzaam. En dat is belangrijk. Een flinke kop goed gevulde soep met brood is voor ons voldoende als avondmaaltijd.
Bruschetta op mijn manier
Ik zal niet snel originele benamingen gebruiken voor mijn recepten. Maar voor deze keer vond ik dat het wel kon. Ik had het ook broodje tomaten met feta kunnen noemen. Op smaak gebracht met olijfolie, witte balsamico en verse tijm. Knoflook gebruik ik na mijn operatie niet meer rauw. Daarom heb ik het brood niet ingesmeerd met de knoflook.
Ach, weet je
Wat zegt een naam nou eigenlijk. Het belangrijkste is dat het gewoon lekker moet zijn. Of zoals ik altijd zeg - simpel en smaakvol. Maak je het op jouw manier. Kies dan niet voor pakjes maar voor verse tomaat en echte feta. Niet die nep witte kaasblokjes. Misschien wat goedkoper, maar minder lekker. Scroll snel door voor mijn recept.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Of zoals ik altijd zeg - simpel en smaakvol
Wat heb je nodig?
- 2 bruine bolletjes of ander brood naar je eigen keuze
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepel olie
- 1 eetlepel of minder witte balsamico azijn
- verse tijm naar smaak of 1 theelepel gedroogd
- vers gemalen peper
- 6 kleine of 3 grote tomaten
- 10 groene olijven zonder pit
- 1 verpakking echte feta kaas
- wat extra olie om de kaas mee te besprenkelen
Zo bereid je het!
- Halveer de broodjes.
- Besprenkel ze met de eetlepel olie, of gebruik olie uit een spuitbus. Spray je brood daarmee in.
- Grill ze met een grillpan of op de grillplaat. Ik heb ze bereid in de Airfryer met de grillplaat. 10 minuten op 135 graden Celsius. Het brood moet knapperig zijn en licht gegrild.
- Meng ondertussen de olie met de azijn. Voeg er de verse tijm of gedroogde tijm toe.
- Maal er verse peper over.
- Meng dit goed door.
- Was je tomaten en snijd in kleine stukken. Doe in de schaal met de olie. Schep door.
- Snijd de olijven in plakken en doe bij de tomaten. Nogmaals omscheppen.
- Verdeel dit mengsel over de broodjes.
- Haal de feta uit de verpakking. Laat het meeste vocht weglopen.
- Breek in stukken en verdeel over de broodjes.
- Besprenkel de kaas eventueel nog met wat extra olie
- En dan...aan tafel!!
Meer recepten met brood
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!