Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet.
Witlof ham kaas uit de slowcooker
Love witlof
Witlof uit de slowcooker? Jazeker en dan met kruimige aardappelen en geitenkaas. Verse kruiden erbij en specerijen. Echt te lekker, geloof mij maar. Oh en als je denkt bitter. Stop daarmee. De witlof van tegenwoordig is helemaal niet bitter meer. Dat hebben ze, helaas, eruit geteeld. Dus harde stukje onderin hoef je niet meer te verwijderen.
Het duurt lang
Aan het fenomeen slowcooker moet ik echt wennen. Het duurt lang. Soms te lang. De aardappelen zijn dan nog niet gaar of er is wat anders aan de hand. Voor de aardappelen heb ik een oplossing gezocht en gevonden.
Eerst de aardappelen
Ik begin met een laagje water in de slowcooker. Dan schil ik de aardappelen, wassen en dan in kleine stukjes snijden.
Stampen
Na een uur ga ik met mijn pureestamper in de slowcooker om de aardappelen nog wat kleiner te maken. Bevordert het garingsproces. Dan de groente snijden en de rest van de ingrediënten toevoegen. En zo laat ik het dan zolang mogelijk op high staan. De witlof heeft zeker drie uur op high gestaan. En hoera. Het was zalig zeg. Witlof ham en kaas eet ik nooit meer anders. Wat een genot.
Aan het fenomeen slowcooker moet ik echt wennen. Het duurt lang.
Wat heb je nodig?
- 6 kleine of 3 grote aardappelen
- scheutje water
- 500 gram witlof
- bakje hamblokjes gesneden 150 gram
- 1 bakje geitenkaas spread naturel 125 gram
- 5 takjes verse tijm
- peper naar smaak
- nootmuskaat - naar smaak, maar niet teveel
Zo bereid je het!
- Doe een scheutje water en zet de slowcooker op high.
- Schil de aardappelen. Wassen en in blokjes snijden.
- In de slowcooker doen en één uur laten staan.
- Na die tijd met de pureestamper de aardappelblokjes wat fijner maken.
- Na die tijd de gesneden witlof toevoegen.
- Voeg ook de hamblokjes en de geitenkaas toe. Breng op smaak met de tijm, peper en nootmuskaat.
- Laat het zo twee uur pruttelen.
- Verwijder het deksel en laat het meeste vocht verdampen. Ongeveer 30 minuten.
- En dan...AAN TAFEL!! PAS OP - GLOEIEND HEET.
Ga terug naar home via onderstaande link