Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet.
Witlof uit de slowcooker? Jazeker en dan met kruimige aardappelen en geitenkaas. Verse kruiden erbij en specerijen. Echt te lekker, geloof mij maar. Oh en als je denkt bitter. Stop daarmee. De witlof van tegenwoordig is helemaal niet bitter meer. Dat hebben ze, helaas, eruit geteeld. Dus harde stukje onderin hoef je niet meer te verwijderen.
Aan het fenomeen slowcooker moet ik echt wennen. Het duurt lang. Soms te lang. De aardappelen zijn dan nog niet gaar of er is wat anders aan de hand. Voor de aardappelen heb ik een oplossing gezocht en gevonden.
Ik begin met een laagje water in de slowcooker. Dan schil ik de aardappelen, wassen en dan in kleine stukjes snijden.
Na een uur ga ik met mijn pureestamper in de slowcooker om de aardappelen nog wat kleiner te maken. Bevordert het garingsproces. Dan de groente snijden en de rest van de ingrediënten toevoegen. En zo laat ik het dan zolang mogelijk op high staan. De witlof heeft zeker drie uur op high gestaan. En hoera. Het was zalig zeg. Witlof ham en kaas eet ik nooit meer anders. Wat een genot.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.