Lekker en snel klaar ook. Zonder vlees. Wel met gekookt ei.
Quorn uitgetest als vleesvervanger
Quorn bestaat al heel lang. Hoe lang? Geen idee! Misschien is dat ergens op de website te vinden. Mocht je het willen weten, ga op zoek. Quorn gebruik ik al zolang als het bestaat. Nee, nou moet ik even eerlijk gaan worden. Ik heb het een tijd links laten liggen. Dus eigenlijk heb ik het herontdekt. En gelukkig maar want nu heb ik weer de kans om nieuwe smaken en gerechten te maken. Zo leuk dit.
In de Jumbo zag ik ook een specerijenpasta van Verstegen. Geproduceerd onder de naam: Kumars. Dat heb ik uitgeprobeerd samen met quorn en dat viel echt niet tegen zeg. Quorn heeft het voordeel dat het de smaken opneemt. De kip heb ik dus vervangen voor quorn en dat ging prima. De borden gingen schoon op. Ook omdat ik niet teveel kook.
Op de verpakking van Kumars staan duidelijk de allergenen vermeld en de ingrediënten. Een duidelijk verhaal dus. Nog een voordeel van beide producten. Ze zijn geschikt voor 2 persoonshuishouden. Zoals ik schreef, er bleef niets over, dus geen verspilling.
Wat heb je nodig?
- 3 tabletten noedels
- 2 eetlepels olie - ik had zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 struik paksoi
- 1 verpakking quornstukjes
- 1 verpakking specerijenpasta butterchicken
- kookvocht van de noedels
Zo bereid je het!
- Bereid de noedels zoals aangegeven is op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht.
- Verwarm de olie in een wok of bakpan.
- Pel en snipper de ui. Doe in de hete olie.
- Was de aubergine. Verwijder het kroontje en snijd de rest in plakken. Doe bij de ui in de pan. Omscheppen en rustig laten bakken.
- Verwijder van de paksoi de stronk en haal de stelen los. Was schoon onder de kraan. Snijd het groene deel eraf en snijd dan de witte delen in stukjes. Doe in de pan bij de aubergine. Omscheppen en rustig laten bakken.
- Wanneer de paksoi zacht is geworden voeg dan de quornstukjes toe en de specerijenpasta voor butterchicken.
- Snijd het groen van de paksoi fijn en doe ook in de pan bij de butterquorn.
- Omscheppen. Wanneer het te droog is naar je zin, voeg dan één of meerdere eetlepels kookvocht van de noedels toe. Deksel op de pan en zet de timer. Til af en toe het deksel op en schep om en voeg nog wat kookvocht toe.
- Verdeel de noedels over twee borden. Schep daar de butterquorn op.
- En dan... aan tafel!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
40+ recepten zonder vlees
Dit is download nummer twee. 40+ recepten zonder vlees.
Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!