parelcouscous met snijbonen en feta

parelcouscous met snijbonen

Parelcouscous met snijbonen

Maar ook met feta en twee kleuren tomaat. 

En dan ook nog met ras el hanout. Oftewel het beste uit de kruidenwinkel. Dat maakt de maaltijd nog lekkerder. Want zeg zelf, dit is toch herfstweer! Oké. Het is een Hollandse zomer, maar het mag toch wel wat warmer worden. Ik vond het echt heerlijk hoor dat warme weer. Klagen erover doe ik niet echt. Het is gewoonweg niet anders. Ik maak gewoon een fleurig bord eten met verwarmende kruidenmelange. 

De parelcouscous is deze keer van Lassie. Die heeft 4 éénpersoons zakjes in een doosje. Voor ons tweetjes heb ik één zakje gebruikt. Dan heb ik bewust gedaan zodat ik meer groenten kon gebruiken in dit gerecht. De couscous geeft een hoge verzadiging. Wat ook weer goed is, maar ik wil gewoonweg meer groenten eten. 

Verderop de pagina staat een foto van de ras el hanout en het merk wat ik gebruik. En ook van de feta.

Nog even een opmerking. Ik laat veel merken zien op mijn pagina's. Maar door geen van die merken word ik betaald. 
Parelcouscous met snijbonen
ras el hanout afbeelding van verpakking
En dan ook nog met ras el hanout. Oftewel het beste uit de kruidenwinkel. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
gebakken feta met bloemkool en kikkererwten

KLIK HIER VOOR NOG EEN RECEPT MET FETA

Ook zo dol op feta? Zeg je ja...

Dan komt het toch goed uit dat ik nog een recept met deze heerlijke kaas heb. Met dit soort recepten mis je het vlees eigenlijk niet. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje parelcouscous = ± 75 gram
  • 500 gram snijbonen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 4 rode en 4 gele tomaten of 8 rode
  • 6 blaadjes verse munt
  • ½ bos platte peterselie
  • verse koriander naar smaak
  • 1 biologische limoen
  • feta
  • vers gemalen peper
  • 2 eetlepels tahin
Zo bereid je het!

  1. Kook de parelcouscous gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Was de snijbonen. Verwijder de toppen en onderkanten en snijd de rest in niet te kleine stukken. Kook de stukken gaar in een bodempje kokend water. Ongeveer 7 minuten. 
  3.  Verwarm de olie samen met de ras el hanout. Op een kleine pit, want de specerijen moeten gaan geuren, niet verbranden. 
  4. Pel en snipper de ui. Doe in de pan bij de olie. 
  5. Pel en plet het teentje knoflook en doe bij de ui in de pan. 
  6. Was de paprika, halveren, verwijder zaad en -lijsten. Snijd de paprika dan in blokjes en doe bij de ui in de pan. Schep alles door elkaar. 
  7. Was het pepertje, verwijder eventueel het zaad en snijd dan in stukjes. Doe ook in de pan bij de ui. Laat op getemperde hittebron rustig bakken. Als het te hard gaat, kan je het afblussen met het kookvocht van de couscous. 
  8. Wanneer de snijbonen gaar zijn, doe deze dan ook bij de ui-paprika en laat rustig meebakken. 
  9. Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. 
  10. Was de verse kruiden en maak droog. Hak fijn. Meng het ook gelijk terwijl het snijd en fijn hakt. 
  11. Rasp de schil van de limoen boven de fijngehakte kruiden. Meng erdoor. Meng er nog sap van de halve limoen erdoor. 
  12. Op de bodem van de schaal kan de couscous. Druppel er nog wat limoensap over. 
  13. Leg daarop de snijbonen met de ui-paprika. Dan de tomaten en de kruiden. 
  14. Snijd de feta in blokjes en leg op de tomaten en kruiden. 
  15. Maal de peper erover en druppel er de tahin over. 
  16. En dan...AAN TAFEL!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

pearl couscous with string beans
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: